Konuşmacılar
A. Eren Öztürk
S360 Stratejik Liderlik ve Öğrenme Tasarımı
Ada Wong
Make A Difference (MaD) initiative Kurucusu
Ada Wong, Asya’nın yeni nesil yaratıcı liderlerini ve değişimin yenilikçi öncülerini yetiştiren sürekli bir platform olan Make A Difference (MaD) girişimini başlatmıştır. Aynı zamanda, eğitim inovasyonu ve yaratıcı sivil toplum yaratma misyonu ile benzersiz bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Hong Kong Çağdaş Kültür Enstitüsü’nü (HKICC) kurdu. HKICC’nin diğer projeleri arasında Hong Kong’un tek “sanat yüksek okulu” olan HKICC Lee Shau Kee Yaratıcılık Okulu yer almaktadır. Wong, okulun süpervizörlüğünü yürütmektedir.
Agata Fortuna
KUSIF Proje ve Eğitim Sorumlusu
2009’de Lodz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Fakütlesi’nden yüksek lisansı alarak mezun olmuştur. Jagiellonian Üniversitesi Filoloji Departmanı Türk Dil ve Edebiyatı bölümünde lisansını tamamlamıştır. 2009 yılından beri Türkiye’de sivil toplumalanında çalışmaktadır. Gençlerin kapasite geliştirme, kültürel öğrenmeve çatışma ortamda diyalog, sosyal teknoloji ve sosyal girişimcilik başlıklı farklı ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı. 2014 – 2020 yıllar arasında YouthBank International yönetim kurulu üyesiydi. 2015 yılından beri Proje ve Eğitim Sorumlusu olarak Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nda çalışmaktadır. Sosyal etki yönetimi alanında içerik üretme, eğitim ve danışmanlık vermektedir. Koç Üniversitesinde sosyal girişimcilik ve sosyal etki yönetimi dersleri veriyor.
Ahmet Fikret Baltaoğlu
Expanscience Türkiye CEO’su
Boğaziçi Üniversitesindeki Lisans eğitimi sonrası gittiği Amerika Birleşik Devletlerindeki Lisans üstü (MBA) eğitimini takiben profesyönel hayata gene bu ülkede atılmıştır. Türkiyedeki kariyerine 1994 senesinde Unilever firmasinda başlamıştır. 1999 Sonrasında L’Oreal firması ile devam eden çalışma hayatına 2013’ten beri Türkiyenin ilk Uluslarası B-Corp sertifikalı firması Expanscience Labaratuarları Türkiye Genel Müdürü sorumluluğuyla devam etmektedir.Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında Eğitmen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinde Mentör olarak aktif görev almıştır. Sürdürülebilirlik, Profesyönel Koçluk, Çevik çalışma sistemleri gibi konular faaliyet ve ilgi alanları arasındadır.
Alejandro Ortega
Sibö Kurucu Ortağı & CEO’su
Deneyimli bir lider ve girişimci, Sibö Şirketi CEO’su ve kurucu ortağı. Kurumsal İletişim konusunda bir uzman ve yenilikçi bir girişimci olan Alejandro, dünyayı kurtarmak amacıyla sürdürülebilir çözümler üretiyor. Geçen yıllarda, gıda sektörünün geleceği üzerine yoğunlaşan Alejandro, bu amaçla yenilikçi araçlar, sürdürülebilir çözümler ve döngüsel ekonomi üzerine çalıştı. Sürdürülebilirliğin sosyal bir sorumluluktan ziyade, bir verimlilik problemi olduğunu düşünüyor.
Anagnosti John Choukalas
Apivita Global İK, Eğitim, Sürdürülebilirlik Direktörü & Marka Elçisi
Anagnosti John Choukalas, Calgary Üniversitesi’nde Biyolojik Bilimler bölümünden mezun olmuş ve Çevre Biyolojisi ve Çevre yönetimi konusunda uzmanlaşmıştır. Son 17 yıldır APIVITA “Hive”daki üyeliğini gururla sürdürmektedir. Kariyerine 2004 yılında Tıbbi ve Aromatik bitkiler ve arı ürünleri ürün müdürü olarak başlamış ve daha sonra 2005 yılında şirketin Tedarik ve Satın Alma Direktörü olarak atanmıştır. 2015 yılının Eylül ayında ise Global İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Başkanı olarak atanmıştır. İspanya merkezli, çok uluslu PUIG şirketi, Mart 2017’de APIVITA’yı satın aldığından beri, Global İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Başkanı olarak görev yapmakta ve ayrıca Sosyal Sorumluluk, Global Eğitim ve Marka Stratejisi ekibinin liderliğini üstlenmektedir. İcra Kurulu üyesi ve Global Marka Elçisi olarak atanmıştır.. 2004 yılından bu yana gençlere ilham vermek ve onları motive etmek için Yunanistan ve yurt dışındaki üniversitelerin davet ettiği bir konuşmacıdır. Geçtiğimiz 20 yılda çok sayıda genç girişimcinin Tıbbi ve Aromatik bitkiler ve Arı ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler kurmasına yardımcı olmuş, uzmanlığını ve pazar desteğini sunarak çok başarılı start-up’a önayak olmuştur.
Aslı Alemdaroğlu
Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü
Atılım Şahin
ATÖLYE Yaratıcı Platform Direktörü
Aylin Gezgüç
Arbor Impact, Kurucu & Danışmanı
Ayşe Sabuncu
Impact Hub Istanbul Kurucu Ortağı
Bekir Ağırdır
KONDA Genel Müdürü
1956 yılında Çal/Denizli’de doğdu. 1979 yılında ODTÜ/İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1979- 2003 yılları arasında çeşitli sanayi şirketlerinde yöneticilik yaptı. 2003–2005 yıllarında TARİH VAKFI’nda Genel Müdür olarak çalıştı. 2005 Yılından bu tarafa da KONDA Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.
Berivan Eliş
Impact Hub Candidate Ankara Kurucu Ortağı
Sosyal kalkınma ve sosyal inovasyon alanlarında sektörler arası tecrübeye sahiptir. İstasyonTEDÜ – TED Üniversitesi Sosyal İnovasyon Merkezi’nin kurucusudur. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Bilkent Üniversitesi’nde gençlik, erişilebilirlik, toplumsal cinsiyet ve insani güvenlik alanlarında çalışmış, aynı anda birçok sivil toplum örgütünde uzun erimli gönüllü faaliyetler yürütmüştür. Şu anda Impact Hub Ankara’yı kurmak üzere çalışmaktadır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden lisans, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden yüksek lisans derecelerine sahiptir.
Beste Kayıhan
MZV
Beste Kayıhan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 4. Sınıf öğrencisi. 8 yıl lisanslı olarak voleybol oynadı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi kadın voleybol takımında yer aldı. 2020 yılında Zorlu Holding’ grup şirketi ZorluTeks’te E-Ticaret alanında staj yaptı. Şu anda Zorlu Holding’in Kurum İçi Girişimcilik platformu Parlak Bi’Fikir’in mezunlarından ConectoHub’da Satış ve İş Geliştirme departmanına gönüllü olarak destek vermekte.
Doç. Dr. Birol Ekici
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri
1969 yılında Antalya’da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Kamu görevine Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak başladı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık, İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği; Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresinde genel sekreterlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında strateji geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, müsteşar yardımcılığı; Antalya Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevlerinde bulundu. İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.
Boğaç Şimşir
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri İnovasyon Direktörü, 2020 Türkiye SKA Öncüsü
1970’e doğan Şimşir, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve 1994 yılında South Florida Üniversitesi’nde Ekonomi yüksek lisansını tamamladı. İş yaşamına 1995 yılında GM Delphi’de Proje Ürün Geliştirme Mühendisi olarak başlayan Şimşir, 1996-1998 yılları arasında Hyundai Motor Şirketi’nde Montaj Fabrikası Üretim Sorumlusu olarak çalıştı, 1998 senesinde ise Ford Otomotiv’de Ürün Geliştirme Gövde Mühendisliği Şefi olarak görevlendirildi. Burada beş yıl görev yaptıktan sonra, Arçelik’te Araştırma Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Şimşir, burada 2006 yılına kadar hizmet verdi. Şimşir, 2006-2013 yılları arasında kurucu ortağı olduğu “maybe Tasarım”da Mühendislik Yöneticisi olarak görev aldı. Son olarak “BOxER Tasarım ve Strateji” kuruluşunda Kurucu Ortak ve Mühendislik Yöneticisi olarak görev yapan Boğaç Şimşir, Şubat 2014’ten bu yana Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun İnovasyon Direktörlüğünü yürütüyor.
Bülent Özcan
AB Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü Genel Müdürü
Burcu Karaca Uğural
Döngü Kooperatifi & BPREG Kompozit Kurucu Ortağı
Burcu, doktorasını tarımsal sürdürülebilir ürünlerden biyokompozit üretimi üzerine tamamlamış bir tekstil mühendisidir. Doktora tez çalışmasının çıktısını ticarileştirmek üzere çıktığı yolda, önce BPREG Kompozit A.Ş. ve ardından Döngü Kooperatifi kurucu ortağı olmuştur. BPREG Kompozit A.Ş. çatısı altında, çeşitli endüstriyel alanlarda ürün-üretim süreçlerinde karbon ayakizinin azaltılmasına yardımcı olacak biyokompozit malzemeler geliştirmektedir. Döngü Kooperatifi çatısı altında ise sürdürülebilir alternatif tarım kapsamında keten tarımını Türkiye’de tekrar canlandırmak için çalışmalar yapmaktadır. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendislği Bölümü’nde Dr. Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına da devam etmektedir.
Cihan Koral
Kolaylaştırıcı ve Danışman
Cihan kapsayıcı ve gelişen süreçler tasarlayan/hayata geçiren bir kolaylaştırıcı/danışmandır. Sivil toplum, toplumsal cinsiyet (ILO PGA), çocuk işçiliği, LGBTIQ+, göçmenlik, çatışma çözümü, insan hakları, ayrımcılık ve kapsayıcı paydaş katılımı alanlarında kapasite geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Lewis Deep Democracy akreditasyonlu eğitmen olarak Sociocracy, TheoryU, Social Presencing Theatre, Open Space Technology, Socratic Dialogue, Art of Hosting ve NVC gibi gelişmekte olan, doğa temelli oluşumlarla çalışmaktadır. Katılım, çatışma ve kapsayıcılık yaklaşımıyla imece usulü tasarım ve kolaylaştırma yoluyla etki yaratmaya odaklanan Hasat adlı STK’nın da kurucu ortakları arasındadır.
Cüneyt Başaran
BloombergHT Genel Yayın Yönetmeni
Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi’nde tamamladı.Kariyerine finans sektöründe başlayan Cüneyt Başaran, İstanbul’da ABank ve BNP’de trader olarak görev aldı. Daha sonra Londra’ya yerleşip Commerzbank ve Standard Bank’ta Türkiye Masası Şefi pozisyonunda çalıştı. 2010 yılında medya sektörüne geçti. Başaran, Bloomberg HT Televizyonu ve Bloomberght.com Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinin ardından Ciner Medya Grubu Londra Temsilciliğinin yanı sıra Gazete Habertürk’te köşe yazılarını yazmaya devam ediyor.
Deniz Aycan
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Öğrencisi
Deniz Aycan 2017’de Istanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Şu an Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi bölümlerinde son sınıf öğrencisi olan Deniz, üniversite yolculuğu boyunca sosyal inovasyon ve sürdürülebilirlik üzerinde çalıştı. KU Global Aid grubuyla beraber Suriyeli mülteci çocukların sosyal uyumuyla ilgili bir proje geliştirdikten sonra imece’nin 2020 mesele sürecinde arkadaşlarıyla Safelace sosyal girişimini geliştirdi ve bu girişimle kuluçka programına katılmaya hak kazandı. Yurt içi ve yurtdışında farklı çalıştay ve gönüllülük deneyimleri bulunan Deniz, daha iyi ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratmada gençliğin, paydaşlığın ve dayanışmanın gücüne inanıyor.
Deniz Dönmez
ATÖLYE Tecrübeli Tasarım Stratejisti & Servis Tasarımcısı
Deniz, Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler lisansının ardından Politecnico di Milano’da Stratejik Tasarım yüksek lisans programına katıldı. Mezun olduktan sonra, Berlin’deki Graft Brandlab’in bir parçası olan Deniz, mimari için tasarım stratejisi, sergi tasarımı ve marka aktivasyonları üzerine çalıştı. Reklam ve editörlük alanındaki önceki çalışmaları, strateji ve hikâye anlatımına olan yaklaşımına katkı sağladı. 2018 yılında ATÖLYE ekibine katılan Deniz, çeşitli kapsam ve ölçekteki projeler için marka stratejileri, servis ve etkileşim deneyimleri tasarlıyor. Organizasyon tasarımı ve mimari tasarım bölümleriyle yakın çalışarak disiplinlerarası öğrenimlerini projelere taşımayı hedefliyor. Deneyimli olduğu konular arasında tasarım araştırması, kolaylaştırıcılık ve insan odaklı tasarım eğitmenliği var.
Didem Eryar Ünlü
Dünya Gazetesi Koordinatörü & Köşe Yazarı
1986 yılında Lycée Français Pierre Loti; 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Turkish Daily News Gazetesi’nde muhabir; Avrupa Birliği Lüksemburg Resmi Yayınlar Ofisi’nde Editör; CIDC (Center for International Dialogue and Cooperation) Dergisi Lüksemburg Temsilcisi; NTV’de Program Yapımcısı olarak çalıştı. 1999 yılında çalışmaya başladığı Dünya Gazetesi’nde, Koordinatör & Köşe Yazarı ve Sürdürülebilirlik Editörü olarak görevini sürdürüyor. Fransızca ve İngilizce biliyor. Kabalcı Kitabevi’den yayınlanmış çevirileri bulunuyor.
Duygu Ercan Mörel
Globesight Ülke Temsilcisi
Duygu Ercan Mörel, uluslararası kalkınma danışmanlığı firması Globesight’ın Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Vakıflar, uluslararası kuruluşlar, STK’lar, özel sektör ve kamu kurumları gibi paydaşlarla sosyal etki ve küresel kalkınma alanında kurulan ortaklıkları yönetmektedir. Öncesinde, Ticaret Bakanlığı’nda kıdemli politika uzmanı olarak on yıla yakın bir süreyle görev yapmış, Türkiye’nin sanayi üretimi ve ihracatının katma değeri yüksek ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik yapısal dönüşümü hızlandıracak çok paydaşlı projelerin geliştirilmesi ve uygulanması için çalışmıştır. Son dönemde, Türkiye’nin sanayide dijital dönüşüm yol haritasının oluşturulmasına dönük çalışmalarda yer almıştır. Profesyonel kariyerine 2007 yılında Londra merkezli RBC Capital Markets’ta Sermaye Piyasası Analisti olarak başlamış, sonrasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) Araştırmacı olarak görev yapmıştır. Duygu, iktisat alanındaki lisans derecesini Bilkent Üniversitesi’nden, uluslararası finans alanındaki yüksek lisans derecesini Stockholm School of Economics’ten almıştır.
Duygu Güner
Sosyal Etki Değerlendirme Uzmanı
Duygu Güner, Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı. 2007-2008’de Paris’te Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’den sosyoloji alanında göç üzerine yüksek lisans, 2019’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden doktora derecesini aldı. 2009’dan bu yana profesyonel olarak sivil toplum alanında çalışmaktadır. 2013- 2017 yılları arasında tam zamanlı olarak KUSİF ekibine katılan Güner, 2017’den bu yana KUSİF ekibine uzaktan araştırmacı olarak destek vermektedir. Aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütleri ve özel sektörün sosyal sorumluluk projelerinde danışman, eğitmen ve sosyal etki değerlendirme uzmanı olarak görev almaktadır. Uzmanlık alanları arasında proje yönetimi, sosyal etki ölçümlemesi, gençlik çalışmaları ve deneyimsel öğrenme metotları yer almaktadır.
Duygu Vatan
Joon Kurucu Ortağı
Duygu Vatan, üretici topluluklarına tasarım ve satış desteği veren bir sosyal girişim olan Joon’un kurucu ortağıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden, Ürün Tasarımı yan dalıyla mezun oldu. ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı ve Kırsal Kalkınmada Sosyal İnovasyon için Tasarım alanında araştırma yaptı. Duygu, tasarım odaklı bir bakış açısıyla dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik katılımını güçlendirmek için alternatif üretim modelleri geliştirmeye çalışıyor. İş geliştirme, sosyal kampanya yönetimi, marka yönetimi ve adil ve temiz tedarik zinciri yönetimi konularında deneyimlidir. Duygu ayrıca sosyal inovasyon için yararlanıcı odaklı sistem tasarımı geliştirme konusunda uzmanlaşmıştır.
Duygu Yılmaz
Biolive Kurucu Ortağı & CEO
Ebru Dildar Edin
Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ebru Dildar Edin, 1993 yılında iş hayatına atıldı. 1997’de Garanti BBVA Kurumsal Bankacılık Birimi’ne katıldı ve 1999’da Proje Finansmanı Birimi’nin kuruluşunda yer aldı. 6 yıl Birim Müdürü olarak çalıştıktan sonra, 2006’da Proje ve Satın alım Finansmanı Koordinatörlüğü’ne getirildi. 25 Kasım 2009’da bugünkü görevine atanan Edin, 2010 yılından beri Sürdürülebilirlik Komitesi Üyeliğini yürütmekte olup, 2012 yılında mevcut sorumluluklarına ek olarak Komite kararlarını hayata geçirmek üzere kurulan Sürdürülebilirlik Ekibi’nin koordinasyonunu da üstlendi. Edin, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Yerel Ağı Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapıyor. Edin aynı zamanda, Garanti BBVA Yatırım’da Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Garanti BBVA Leasing ve Garanti BBVA S.A.’da (Romanya) Yönetim Kurulu Üyesi. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 27 yıl olan Edin, Kurumsal Bankacılık, Global Piyasalar, Global Piyasalar İş Çözümleri, Nakit Yönetimi, Finansal Kurumlar, Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Strateji, Analiz ve Koordinasyon, Yatırım Bankacılığı ve Finansman ve Sürdürülebilir Finans alanlarından sorumlu.
Ebru Metin
Hukukta Tasarım Türkiye Kurucusu
Ebru Metin, hukukta tasarım yöntemiyle daha insan odaklı hukuki hizmetler ve sistemler hedefleyen Hukukta Tasarım Türkiye topluluğunun kurucusudur. Sabancı Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde sözleşme yönetimi uzmanı olarak çalışmaktadır. Daha önce Türkiye, İngiltere ve İspanya’da farklı kuruluşlarda, şirket avukatı, kurumsal yönetim uzmanı ve kişisel verilerin korunması uyum programı koordinatörü olarak görev almıştır. Jean Monnet bursiyeri olarak 2014 yılında King’s College London’da hukuk yüksek lisans programını, 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tezsiz hukuk yüksek lisans programını ve 2009 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi hukuk lisans programını tamamlamıştır. Ayrıca Avrupa Hukuk Teknolojileri Derneği Türkiye temsilcisi ve Hukuk Eğitiminde İnovasyon Birliği Genel Sekreteri. 2020 yılında World Commerce and Contracting derneği tarafından kendisine Advanced Practitioner unvanı verilmiştir.
Ece Altunmaral
Reflect Studio Kurucu Ortağı
Ece, İstanbul merkezli tasarım ve imalat atölyesi Reflect Studio’nun üç kurucu ortağından biridir. Giyim ve eşya üzerine faaliyet gösteren stüdyo, kurumların marka kimliklerini estetik, fonksiyonel ve sürdürülebilir ürünlerle zenginleştirmektedir. 2019 yılında B-Corp statüsü kazanan stüdyo, sürdürülebilir imalat ve tasarımda yenilikçi süreçleri hayata geçirmeye devam etmektedir
Ekrem İmamoğlu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
Ekrem İmamoğlu 1970 yılında Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nden İşletme Bölümü’nde okudu ve lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Klübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.
1992 yılında, henüz yüksek lisans öğrencisiyken aile şirketinde çalışmaya başladı. Ardından grup şirketlerinin yönetimini üstlendi; konut projeleri ve kentsel planlama projeleri yürüttü. İstanbulluların yaşam standartlarını yükseltmek için muhtelif konut projelerini planlar ve yönetirken karşılaştığı yerel siyasetten kaynaklanan sorunların çözümü için siyasete girmeye karar verdi.
Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu 1970 yılında Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nden İşletme Bölümü’nde okudu ve lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Klübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.
1992 yılında, henüz yüksek lisans öğrencisiyken aile şirketinde çalışmaya başladı. Ardından grup şirketlerinin yönetimini üstlendi; konut projeleri ve kentsel planlama projeleri yürüttü. İstanbulluların yaşam standartlarını yükseltmek için muhtelif konut projelerini planlar ve yönetirken karşılaştığı yerel siyasetten kaynaklanan sorunların çözümü için siyasete girmeye karar verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı ve partinin Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün üyesi oldu. Seçim kampanyaları için partisinin saha kampanyalarında çok yüksek bir performansla çalıştı ve ardından 2009 yılında Beylikdüzü’nün CHP ilçe başkanlığına seçildi.
5 yıl boyunca ilçe örgütünü büyüten ve aktif hale getiren bir ilçe başkanlığının ardından, 2013 sonunda partisinin içinde yapılan ön seçimlerle Beylikdüzü Belediyesi Adaylığı’na seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri için ortaya koyduğu etkin kampanyayla, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na seçildi.
Belediye Başkanı seçildikten sonra, 2014 – 2019 yıllarında Beylikdüzü ilçesinin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. İlçenin sosyal yaşamında, altyapı hizmetlerinde ve ilçe sakinlerinin hayat standartlarının yükseltilmesinde yaptığı olumlu değişimler sayesinde İmamoğlu, Beylikdüzü sakinlerinin, medyanın, akademinin ve parti üst yönetiminin dikkatini çekti.
Böylelikle CHP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak atadı. Üç aylık ilham verici bir kampanyadan sonra, İmamoğlu %48.82’lik oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu oran son 30 yılda İBB Belediye Başkanlığı seçimlerinde elde edilen en yüksek oranıydı.
Ancak iktidar partisinin itirazları sonucu İmamoğlu’nun belediye başkanlığının 18. gününde, YSK daha önce görülmemiş gerekçelerle sadece İBB Başkanlığı seçimlerini iptal etti ve 23 Haziran 2019’da bu seçimin tekrarına karar verdi.
Ekrem İmamoğlu, YSK’nın seçimi iptal etmesinin ardından, 6 Mayıs 2019 akşamı Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde yaptığı tarihi konuşmayla yeni seçim kampanyasına başladı. Konuşması YSK’nın kararıyla hayal kırıklığına uğrayan seçmenler için büyük bir umut ve azim duygusu yarattı. Bu duygu tüm kampanya boyunca genişleyerek sürdürüldü.
İmamoğlu’nun 23 Haziran Kampanyası Türkiye’de adalet ve demokrasi mücadelesinin sembolü haline geldi. 23 Haziran’daki elde ettiği %54,2’lik seçmen desteği, İstanbul ve Türkiye’nin demokratik geleceği için bir dönüm noktası oldu.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu 1991’den beri Beylikdüzü’nde yaşıyor.
Elif Tabak Choghay
Re:Coded
Elif Tabak Chorghay, lisans eğitimini Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında, 2016 yılında tamamladı. Mezuniyeti sonrasında idari departmanlarda çalıştığı süre boyunca bu alanda tutkulu olmadığını keşfetti ve mücadeleyi seven kişiliği onu yeni maceralar aramaya sürükledi. 2019 yılında, çatışmadan etkilenen bölgelerdeki gençlerin dijital ekonomiye katılabilmeleri için kodlama ve UX/UI tasarım eğitimi veren bir sivil toplum kuruluşu olan Re:Coded’a katılarak Front-end Web Geliştirme eğitim programını tamamladı. Mezuniyetinin ardından, program boyunca edindiği bilgi ve tecrübeler sayesinde, sonsuz fırsatlar sunan teknoloji ve yazılım dünyasına katıldı. Re:Coded mezunlar topluluğunun bir üyesi olan Elif, dünya çapında en iyi perakende markalarına son teknoloji çok kanallı çözümler sunan bir yazılım geliştirme şirketi olan Akinon’da Front-end Web Geliştiricisi olarak çalışmaktadır.
Elifcan Şahan
imeceLAB
Elifcan, Marmara Üniversitesi’nde İngilizce iktisat 3. sınıf öğrencisi. 2018 yılında çevreye karşı sorumluluk bilinci ve sosyal meselelere olan farkındalığı ile imeceLAB’in ilk meydan okuması “Kentsel Hareketlilik” mesele sürecine katıldı. Sosyal girişimcilik ile tanıştığı bu deneyim ve imeceLAB yolculuğu boyunca birçok sosyal fayda odaklı etkinlikte aktif rol alma şansı buldu. Bir yandan AIESEC’te ve farklı gençlik organizasyonlarında dünyanın birçok yerinden öğrenciyle çalışarak öğrendiklerini çoğaltmayı ve kolektif bir etki yaratmayı amaçladı. 1 yılı aşkın süredir daha eşitlikçi bir dünya yaratmak için organizasyonları ve bireyleri güçlendirmeyi hedefleyen ara studio’da bakış açısını geliştirmeyi ve fayda odaklı çalışmalar yapmayı sürdürüyor.
Elisabetta Meconcelli
Treedom, AB Fon & Projeler Yöneticisi
Farklı kültürler, dünyalar ve fikirleri her zaman çok heyecan veriri bulan Elisabetta bu ilgisi doğrultusunda Uluslararası İlişkiler konusunda yüksek lisans yaptı ve Avrupa’da sosyal planlama alanında çalıştı. Uluslararası iş birliği, küresel eğitim ve sivil toplum alanlarında da deneyimi bulunan Elisabetta’nın serüveni, dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmayı hedefleyen Treedom’da devam ediyor.
ElsaMarie D’Silva
Red Dot Foundation Kurucusu & CEO’su
ElsaMarie D’Silva Hindistan merkezli Red Dot Vakfı ve ABD merkezli Uluslararası Red Dot Vakfı’nın kurucusu. Vakıfların ortak platformu olan Safecity’de, kitle kaynak yöntemi kullanılarak kamusal alanda yaşanmış olan kişisel cinsel şiddet ve taciz hikayeleri toplanıyor. ElsaMarie 2020 Gratitude Network Fellow’u, 2019’da IWF ve Reafgen Fascell Fellow’u ve 2018’de Yale World Fellow’u seçilmesinin yanı sıra, Burslu Stanford Draper Hills Fellow Yaz Okulu, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Fortune Dergisi Uluslararası Kadın Mentörlük Programı ile Oxford Chevening Gurukul ve Edinburgh Dükü İngiliz Liderlik Programı’na katıldı. Ayrıca Rotary Peace, Aspen New Voices, Vital Voices ve BMW Vakfı Sorumlu Lider organizasyonları tarafından fellow seçildi. D’Silva Gender Alliance kuruluşunun kurucularından biridir. Safecity’den önceki 20 sene boyunca Jet Airways ve Kingfisher Airlines şirketlerinde, havacılık sektöründe çalıştı.
Emre Keskin
Hayal Gücü Merkezi Kurucusu
Emre Alettin Keskin, rastlantılar sonucu Van’da başladığı güzel sanatlar alanındaki eğitimcilik hayatına İstanbul’da sosyal girişimci, eğitimci ve sanat üreticisi olarak devam etmektedir. Görsel sanatlar, müzik, eğitim, ağ kurma, birlikte üretim, tarih, hikayecilik, öğrenme, İstanbul, uygarlık, şiir ve yeni medya alanlarında multidisipliner çalışmalar yapan Emre; Hayal Gücü Merkezi Derneği, Yeni Nesil Öğrenme ve Sosyal Etki Ağı gibi sosyal fayda üreten kurumların kurucuları arasında yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok kamu kurumunda ve özel kurumda etkinliklerde, üniversitelerde ve çeşitli platformlarda tasarımcı, konuşmacı, atölye yürütücüsü, düzenleyici, danışman ve kolaylaştırıcı olarak görev almaktadır.
Engin Ayaz
ATÖLYE Kurucu Ortağı
Engin, mimarlık, sistem düşüncesi ve etkileşim tasarımı alanlarında deneyime sahip disiplinler arası bir tasarımcı ve stratejist. ATÖLYE’nin kurucu ortağı olan Engin, kurumun ortak kültürünü geliştirirken, ölçekler arası strateji ve tasarım projeleri etrafında çeşitlilik gösteren bir ekibe liderlik ediyor. Engin, 2013 yılında New York Üniversitesi Tisch School of Arts ITP’de etkileşim tasarımı ve medya sanatları alanında yüksek lisans yaptı. ITP’de tamamladığı “Transdisciplinary Design for Creative Community Spaces” (Yaratıcı Komünite Alanları için Disiplinlerötesi Tasarım) başlıklı tezinin ardından ATÖLYE’nin kurucu ortağı oldu.
Ercan Balcı
Çayeli Bakır İşletmeleri Dış İlişkiler Müdürü
Ercan Balcı lisans ve doktora öğrenimini iletişim, yüksek lisans öğrenimini sosyoloji alanında tamamladı. 2004-2008 yılları arasında AB ve çeşitli uluslararası kuruluşlarca desteklenen toplumsal kalkınma projeleri yönetti. 2008 – 2010 arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Proje Müdürü olarak çalıştı. Bir süre İngiltere’de bulunduktan sonra Çayeli Bakır İşletmeleri’nde Dış İlişkiler Müdürü olarak çalışmaya başladı. Eş zamanlı olarak iletişim alanında lisans ve yüksek lisans dersleri verdi. Yayıncılık, milliyetçilik ve toplumsal kalkınma konularında yayımlanmış makaleleri ve konferans bildirileri bulunmaktadır.
Ergem Şenyuva
Rekind UK & Yeşilist Kurucusu
Sürdürülebirlik uzmanı, çevreci, girişimci ve akademisyen olan Ergem Şenyuva Tohumcu, milyonlarca kişiye ulaşmış olan sürdürülebilir hayat platformu Yesilist.com’un kurucusu ve geliştiricisi. Ergem, yenilikçi yaklaşımlar kullanarak şirketlerin tedarik zincirlerine dair yenilikçi çözümler bulmalarına ve döngüsel ekonomi fırsatları yaratmalarına yardım eden Rekind girişiminin de kurucusu. Al Gore’un İklim Gerçekliği projesinde iklim liderliği, BMW Vakfı Sorumlu Lider Ağı’nda üyelik ve Royal Society of Arts and Commerce’da fellow’luk yapmakta. Ergen’im kurulumuna yardım ettiği bir diğer vakıf da toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk, eğitim, kadın ve çevre konularında çalışan hayır kuruluşlarına bağış sağlayan İngiltere merkezli Mozaik Foundation. Ergem, Fordham University London Centre’ın Gabelli İşletme Okulu’nda sürdürülebilir pazarlama ve strateji dersleri veriyor.
Prof. Dr. Erhan Erkut
MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı. 2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu. Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır. Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim programı kapsamında verdiği YetGen eğitimleri ile 4 yıldır binlerce lise ve üniversite öğrencisinin profesyonel gelişimine destek olmaktadır. Prof. Erkut, “Üniversite Seçerken” ve “İşte Ceylanlar” kitaplarının yazarıdır.
Erin Robert
J.P. Morgan Etki Finansmanı Yöneticisi
Erin Robert, JPMorgan Chase Bankası’nda Yetkili Müdür ve Etki Yatırımı Şefi pozisyonlarında görev almakta. Erin bundan önce de yine JP Morgan Kurumsal ve Yatırım Bankası’nda, Sermaye Piyasaları ve Yatırım Bankacılığı alanlarında çalıştı. Kariyerine Kamu Finansı alanında başlayan Erin, kamu hizmet kurumlarının borç finansmanlarını yapılandırdı ve kurumsal müşterilerine varlığa dayalı kredi sağladı. Erin ayrıca, Worchester, Massachusetts’teki Holy Cross Üniversitesi’nde yüksek onur derecesiyle bitirdiği bir sosyal bilimler lisans eğitimine sahip.
Ertunç Tümen, CFA
Ak Portföy İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Ertunç Tümen, CFA Varlık Yönetimi ürün ve hizmetleri konusunda geniş bir deneyime sahiptir. Halen Ak Portföy Yönetimi A.Ş.’de Pazarlama ve İş Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Tümen, öncesinde Akbank’ta Birebir Bankacılık’tan sorumlu Pazarlama, Mevduat ve Yatırım Ürünleri Bölüm Başkanı ve Ak Portföy Yönetimi’nde Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonlarını üstlenmiştir. Kariyeri boyunca yatırımcılar için yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır. 2013 – 2016 yılları arasında CFA Society of Istanbul’un Başkanı olarak görev alan Tümen, CFA Institute tarafından 2014 yılında Dünyada Yılın Gönüllüsü, 2020 yılında ise Yaşam Boyu Başarı ödüllerine layık görülmüştür.
Fatma Şahin
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı
1966 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı.
İş hayatının başlarında özel bir şirkette İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.
Fatma Şahin
1966 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı.
İş hayatının başlarında özel bir şirkette İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.
2001 yılında AK Parti Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili olarak seçildi; 22. 23. ve 24’üncü yasama dönemlerinde Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı.TBMM görev süresi boyunca, Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyesi ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2011 genel milletvekili seçimi sonrasında kurulan 61’inci hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak görevlendirildi. Böylelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın Bakanı unvanını aldı. Türkiye Engelliler Vakfı engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Bakan Fatma Şahin‘i Yılın Kadını olarak seçti. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri seçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Mayıs 2018’de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.
2016 – 2019 dönemi Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, 2016-2019 dönemi Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı, 2016-2019 dönemi Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü (UCLG-MEWA) Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2014 yılından bu yana Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin halen Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.
Fatoş Karahasan
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar
Dr. Fatoş Karahasan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Pazarlama İletişimi, Reklam ve Dijital Pazarlama dersleri vermektedir. 14 yıl uluslararası reklam şirketlerinde tepe yöneticilik yaptıktan sonra, yönetim danışmanı olarak yerli ve yabancı kuruşların reklam ajans konkurları, ürün lansmanları, ürün stratejileri ve araştırma projelerinde yer almaktadır. Karahasan, pazarlama, iletişim ve yönetim konularında konuşmalar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, önemli konferanslarda, Moderatörlük ve Konferans Başkanlığı görevini üstlenmektedir. Dünya, Start Up ve cnnturk.com da köşe yazarı olarak gündemi izleyen makaleler yazar. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde, Tempo ve Capital dergilerinde yazıları yayınlamıştır. Ayrıca yayımlanmış beş kitabı bulunmaktadır.
Fauzal Riski
Sampangan Endonezya Kurucu Ortağı ve CEO’su
Fauzal Rizki, merkezi Endonezya’da bulunan ve atık malzemelerin tarım, inşaat ve sağlık gibi birçok alanda yeniden kullanılmasını sağlayan, döngüsel teknoloji şirketi Sampangan’ın kurucu ortağıdır. Eğitimini Bilgisayar Bilimi üzerine alan Fauzal, kariyerine Güneydoğu Asya’daki en büyük bankalardan birinin teknoloji takımı olan CIMB X’te başladı. Sonrasında en hızlı büyüyen Ycombinator start-up’larından biri olan Finansal Teknoloji şirketi Xendit’e geçti ve ardından bir Singapur merkezli bir start-up olan ve çevrimdışı dağıtım alanında hizmet veren SoCash’in Endonezya operasyonlarını başlattı. Fauzal’ın sosyal girişimcilik macerası, Paris merkezli bir sosyal girişim platformu olan ve vatandaşların sosyal problemlerin çözümüne dahil edilmesini sağlayan Makesense kuruluşunun Endonezya şubesini açmakla başladı. Sonrasında Jakarta’daki Impact Hub’ın kurucuları Stephanie Arrowsmith ve Cynthia Hasan ile tanıştı. Fauzal, şu anda atık maddelerin değerlendirildiği bir dünya yaratmaya ve merkezsizleştirilmiş, sürdürülebilir bir döngüsel ekonomi kurmaya çalışmaktadır.
Filiz Bikmen
Esas Sosyal Kurucu Direktörü
Hayırseverlik ve sosyal yatırımlar stratejileri/programları alanında Türkiye ve global ölçekte 20 senelik deneyime sahiptir. 2015’ten itibaren Esas Sosyal’in Kurucu Direktörü’dür. 2014-2015 yılları arasında Esas Sosyal’in kuruluşu ve İlk Fırsat Programı tasarımı da dahil olmak üzere Esas grubuna danışmanlık yapmıştır. Aynı zamanda Alliance Magazin’de yayın kurulu üyesi olarak hizmet vermektedir. Daha önce Sabancı Vakfı ve Türkiye 3. Sektör Vakfı üst yönetiminde yer aldı, Avrupa Vakıflar Merkezi ve Uluslararası Kar Amacı Gütmeyen Hukuk Merkezi (ICNL) yönetim kurullarında görev yaptı (Başkan). UBS, Andersen Consulting ve Citibank gibi küresel firmalarda yönetim danışmanlığı yaptı. Richard von Weizscaker Fellow/Bosch Foundation, Emerging Leaders Fellow / Graduate Center’den araştırma ödülleri almıştır (fellowship). 30’dan fazla yayını bulunmaktadır. Yakın zamanda yayımlananlar: Philanthropy Networks: Creating Value, Voice and Collective Impact’ (WINGS, 2020) ve ‘More than the Sum of its Parts: Insights on the Future of European Philanthropy and Social Investment Infrastructure’ (Wider Sense, 2019). Columbia Üniversitesinden Sosyal ve Örgütsel Psikoloji Master’ı tamamladı.
Filiz Telek
Çember Kolaylaştırıcısı & Yazar
1975 yılında İzmir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılından beri Stephen Jenkinson’ın Orphan Wisdom School öğrencisi. 2002’de çember pratiğiyle tanışmasıyla birlikte yaşam amacını keşfetti. 2010 yılında çıktığı kişisel şifa yolculuğunda temas ettiği dişi özün ve çağrının rehberliğinde, 2013 yılında vizyonerliğini yaptığı “Kadınlar Şifadır” (Women are Medicine) çemberinin tohumlarını ekti ve halen dünyanın farklı yerlerindeki kız kardeşleriyle birlikte bu tohumları filizlendirmeye devam ediyor. Kadın çemberlerinin yanı sıra 2012’den beri yas ve ölüm konularında araştırıyor ve çalışmalar yapıyor. “Benim işim dünyayı sevmek” ile “doğrunun ve yanlışın ötesinde bir yer” arasında şiirleri, hikâyeleri ve mitleri, ruhunun çağrısını ve yaşamın nefesini takip ediyor, dinliyor, örüyor.
Florencia Estrade
The League of Intrapreneurs Kurucu Ortağı
Farklı organizasyonlarda ve coğrafyalarda dönüşümsel yolculuklar ve inovasyon süreçleri kapsamında koçluk gruplarında yer almış, deneyimli bir kolaylaştırıcı, sosyal girişimci, stratejisttir. Florencia, insanların yaptıkları işleri anlamlı görmeleri ve kolektif liderlik yapma konusunda tutkuludur. Sürdürülebilir bir dünya amacı doğrultusunda, etki alanı en geniş olan kurumlardaki insan inovasyon potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışan küresel bir topluluk olan League of Intrapreneurs’ün (Kurum İçi Girişimciler Birliği) kurucu ortağı ve Direktörüdür. Birlik günümüzde 27’den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup, bünyesinde yer alan hem kamu hem de özel sektörden üyeleriyle #changefromwithin (#içeridendeğiştir) amacı doğrultusunda çalışmaktadır. Florencia, son sekiz yıldır çeşitli formatlarda ve dillerde (İngilizce, İspanyolca ve Portekizce) Theory U güdümlü programlarda kolaylaştırıcılık görevi üstlenmektedir. Presencing Institute bünyesinde, Business & Leadership Macro-Hub’ın liderleri arasında ve Gaia en español holding ekibinde yer almaktadır. ABN AMRO Bank ve McKinsey & Company dahil olmak üzere Latin Amerika ve ABD’deki büyük şirketlerde on yılı aşkın bir çalışma geçmişi olan Florencia, Brezilya’da iki sosyal girişim kurmuştur: etki temelli bir inovasyon danışmanlığı ve etki odaklı start-up’lar için bir hızlandırıcı girişimi. UC Berkeley’de İşletme Yüksek Lisansını tamamlamış olan Florencia, bir Fulbright bursiyeridir, Haas Üstün Başarı Bursu sahibidir ve BMW Vakfı Sorumluluk Sahibi Liderler Ağı’nın da üyesidir. Florencia, ailesi Nacho, Maia ve Sofia ile birlikte Uruguay’ın Punta del Este şehrinde yaşamaktadır.
Francis Petersen
University of Free State Rektörü
Prof. Dr. Francis Petersen, 1 Nisan 2017 tarihinden bu yana University of Free State Rektörü olarak görev yapmaktadır. Daha önce ise Cape Town Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve İnşa Edilmiş Çevre Fakültesi Dekanı; Anglo American Platinum’da Stratejiden Sorumlu Yönetici Başkan; Mintek’te Araştırma-Geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Cape Technikon (şimdiki adıyla Cape Peninsula University of Technology) Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı görevlerinde bulunmuştur. Ernest Oppenheimer Memorial Trust ve Cape Technikon Yılın Araştırmacısı ödüllerine layık görülmüştür.
Fuat Savaş
JP Morgan Yönetici Müdür
Fuat Savaş, J.P. Morgan’ın Altyapı Finansmanı departmanında gelişmekte olan ülkelerden sorumlu Direktör olarak çalışmaktadır. Bu görevi dahilinde enerji, ulaştırma, telekomünikasyon, sosyal altyapı alanlarında proje finansmanı ve danışmanlık yapmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma, enerji geçişi, etki yatırımı ilgi alanları arasındadır. Üniversite eğitimini Ekonomi ve Edebiyat dallarında çift anadal yaptığı Yale Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Füsun Aymergen
KAÇUV Genel Müdür Yardımcısı
Gizem Girgin
Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi Takım Yöneticisi
Gülseren Çelik
Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Daire Başkanı & SDGIA Yönetim Kurulu Üyesi
Diplomat, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı. Çelik,Trinity College, Dublin Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Bölümü Lisans Derecesine sahiptir. Türkiye’nin Oslo, Kahire, Dublin ve Kanberra Büyükelçiliklerinde görev almış ve Sidney Başkonsolosluğu yapmıştır. Bakanlık bünyesinde NATO ve Uluslararası Siyasi Örgütler Bölümlerinde ve UNESCO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde çalışmış olup, çok taraflı ilişkiler alanında geniş deneyime sahiptir.
Gökçe Tuna
UNDP Hızlandırma Laboratuvarı Keşif Yöneticisi
Hakan Güldağ
Dünya Gazetesi Gazeteci, Yazar
1961’de İstanbul’da doğan Hakan Güldağ, ilköğretimini İstanbul Oruçgazi, orta öğrenimini Özel Darüşşafaka Lisesi ve Pertevniyal liselerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunda gazetecilik, Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinde tarih okudu. 1987 yılında Dünya Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda, aynı gazetenin Dış Haberler Servisi Şefliğini, Borsa Servisi Şefliğini yürüttü ve yazıişlerinde görev yaptı. Pek çok gazete ve yayın organında muhabir, şef ve yönetmen olarak görev yapan Güldağ, 2008-2019 arası DÜNYA gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı. 2011 yılında Türkiye Medya ve İletişim Meclisi’nin başkanlığına seçilen Güldağ, bu görevinin yanı sıra, Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Meslek İzleme ve Etik Kurulu’nda görev aldı. Hakan Güldağ, 2005 yılından bu yana da, Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu’nda (EBP) İcra Kurulu Üyesi olarak Türkiye’yi temsil ediyor. 2019 yılında Dünya Gazetesi’ni devralan Hakan Güldağ, Yöneticisi olarak görev yapıyor.
Dr. Hasan Süel
Vodafone Türkiye Dış İlişkilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı & Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı
Vodafone Türkiye’ye 2009 yılında İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak katılan Hasan Süel, şirketin dış ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu bulunuyor. Bu görevine ek olarak, 2010 yılında Türkiye Vodafone Vakfı Başkanlığına da atanan Süel, Vakıf bünyesinde Türkiye’nin öncelikli sosyal ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen projelere liderlik ediyor. Vodafone’dan önce, 2005-2009 yıllarında JTI International’da Kurumsal İşler ve İletişim Direktörü olarak görev yapan Hasan Süel, 2001-2004 yılları arasında Aria’da Regülasyon İşleri Müdürü, 1993-2001 yılları arasında ise Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nde Telekom Sektöründen Sorumlu Daire Başkanı olarak çalıştı.İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Telekomünikasyon Politikası dersleri vermiş olan Süel, bu alanda akademik deneyime de sahip bulunuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olan Süel, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi İşletme, doktorasını ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İşletme bölümlerinde tamamladı.
Homam Hawari
Embark
Homam Hawari, Bahçeşehir Üniversitesi’nde gençlerin ortak bir amacı olduğuna inanan ve çabalarını birleştirip birbirine bağlayan bir sosyal bilimler öğrencisi. IDEO ve Hasso Plattner Enstitüsü / Tasarım Düşüncesi Okulu’ndan yenilikçi çözümler tasarlama konusunda deneyimi vardır. Ayrıca, William Glasser uluslararası organizasyon Türkiye bölümünde Türk sosyal ilişkiler koordinatörü ve uluslararası / halkla ilişkiler direktör yardımcısıdır. Kendisi aynı zamanda, gençlerin ve liderlerin toplumlarımızı daha kapsayıcı hale getirmeye kararlı oldukları Embark Projesi’nde üst düzey bir iş yöneticisinin mentorudur.
Doç. Dr. Itır Erhart
Açık Açık & Adım Adı Kurucu Üyesi
İstem D. Akalp
Ashoka Türkiye Eş Direktörü
Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı olan Ashoka’nın Türkiye eş direktörlerinden biri olan İstem D. Akalp, Ashoka’nın Avrupa ve dünya stratejilerinin yaratılmasına katkıda bulunarak, sosyal girişimcilerin ve değişim yaratan ekosistemlerin sistemleri değiştirmelerine olanak tanıyor. Önceki pozisyonu olan Sosyal Girişimcilik Programları Direktörü olarak, Türkiye’de etkin bir sosyal girişimcilik ekosistemi yaratılmasına dair strateji geliştiren İstem, bir yandan da değişim yaratan Ashoka Fellow’ları grubunu büyüttü. İstem ayrıca Türkiye’deki 15 üniversitede, çevrimiçi ve çevrimdışı erişim sağlanabilen bir değişim yaratma kılavuzu hazırlayarak ve bu girişimini bir video dizisi ve atölyelerle destekleyerek, Ashoka’nın Türkiye stratejisini tekrar tasarlayıp hayata geçirmiş oldu. İstem’in tek başına veya iş arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’deki sosyal girişim ekosistemine katkı sağladığı projeleri arasında Sosyal Girişimcilik Günü, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, Açık Açık Sosyal Girişim, Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu Raporu ve Sürdürülebilir Sosyal Girişim İşletme Örnekleri çalışması bulunmakta.
Jane Wei Skillern
UC Berkeley Haas İşletme Fakültesi Sosyal Sektör Liderliği Merkezi Kıdemli Üyesi
Jane Wei-Skillern, University of California Berkeley Haas İşletme Fakültesi Sosyal Sektör Liderliği Merkezi’nin Kıdemli Üyesidir. Daha önce Stanford İşletme Enstitüsü (Graduate School of Business), Harvard İşletme Fakültesi (School of Business – HBS) ve London Business School’da öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. HBS ve Haas UC Berkeley bünyesindeki çok sayıda vaka incelemelesinin, kitap bölümünün ve dergi makalelesinin yazarlığını ve ortak yazarlığını yapmıştır. Wei-Skillern aynı zamanda vaka çalışmalarının derlendiği Sosyal Sektörde Girişimcilik adlı kitabın da başyazarıdır. New Network Leader’dan çalışmalarının özetine ulaşabilirsiniz.
Javier Guillot
Bogotá şehrinin Vatandaşlık Kültürü Dairesi’nde (SCRD) Çevre Kültürü Takım Lideri
Guillot şu anda Bogotá şehrinin Vatandaşlık Kültürü Dairesi’nde (SCRD) Çevre Kültürü Takım Liderliği ve kamusal ve toplumsal inovasyon projelerinde danışmanlık yapmaktadır. Kısa süre önce insan davranışları ve kültür odağında döngüsel ekonomi meselelerine yönelik çözümler geliştiren Círcula’yı kurmuş ve Public Innovation Team at Kolombiya Ulusal Planlama Dairesi’nde Kamusal İnovasyon Ekibi’ne liderlik etmiştir. Felsefe lisans ve lisansüstü derecelerini sırasıyla National University ve University of Pennsylvania’dan aldıktan sonra Hertie School’da kamu politikası master programını tamamlamıştır.
Jay Coen Gilbert
Imperative 21 CEO’su
Jay Coen Gilbert, 21. yüzyılda, iktisadi sistemin, sağlıklı bir gezegen üzerinde hepimizin iyi olma halini gözeten bir şekilde tekrar tasarlanmasını öngören Imperative 21’in CEO’su. Imperative 21, Jay’in Kurumsal B Lab Hareketi’nin arkasında bulunan sivil toplum organizasyonu B Lab’in kurulumu sırasında elde ettiği deneyimlerden besleniyor. Jay, B Lab’in diğer kurucu ortaklarlarıyla birlikte Skoll Sosyal Girişimcilik Ödülü’ne ve Aspen Enstitüsü McNulty Ödülü’ne layık görüldü ayrıca Henry Crown Fellow’u seçildi. On yılı aşkın süredir, Westtown School’da işletmelerin toplumdaki roller hakkında bir ders veriyor. 2016’dan beri de çok ırklı ve beyaz ırka mensup insanları WMRJ ve AWARE gibi platformlarda bir araya getirerek, kendini ve çevresindekileri ırkçılık hakkında bilinçlendirmeye çalışıyor. Jay ayrıca, sonradan sattığı ve 250 milyon dolar değerinde olan basketbol ayakkabısı, kıyafeti ve eğlence şirketi AND1’in kurucu ortaklarından. Çalıştığı diğer kamu ve sivil toplum örgütleri arasında McKinsey & Co da bulunmakta. New York şehrinde büyüyen Jay, Stanford Üniversitesi, Doğu Asya Dilleri bölümünden mezun.
Jayne Engle
McConnell Vakfı Şehir ve Mekan Portföy Direktörü
Jayne Engle, McConnell Vakfı’nın Şehir ve Mekan Portföy Direktörüdür. Cities for People’ın amacı, daha esnek ve yaşanabilir şehirler inşa etmek üzere yeni çalışma ve ağ kurma yollarını denemektir.
Jocelyn Wyatt
ideo.org Kurucu Ortağı & CEO’su
Jocelyn, tasarım alanında hizmet veren, öncesinde sosyal inovasyon aktivitelerini yürüttüğü ve 2011 senesinde kurucularından biri olduğu sivil toplum organizasyonu IDEO.org’un CEO’su. Jocelyn 2007 senesinde IDEO’ya katılmadan önce, Kenya’da Acumen fellow’u olarak görev aldı. Ayrıca Hindistan’da yoksul nüfusa düşük maliyetli okuma gözlüğü dağıtan VisionSpring girişiminde geçici ülke yöneticiliği yaptı. Daha öncesinde de USAID’in girişimcilerinden biri olan Chemonics International’da eğitim, proje yönetimi ve iş geliştirme hizmetleri verdi. Grinell College’da antropoloji alanında lisans eğitimini tamamlayan Jocelyn, Thunderbird School of Global Management’da MBA eğitimi aldı. Jocelyn Aspen Institute First Movers fellow’u seçilmesinin yanı sıra, Clinton Global Initiative’de program danışmanlığı yaptı, Grinell College Mezunları Konseyi’nde görev alıyor ve Marketplace Druker Institute yönetim kurulu üyelerinden biri.
Joey van den Brink
B Lab Avrupa Sertifikasyon Yöneticisi
Joey, B Lab Europe şirketinde Sertifikasyon Yöneticiliği yapmaktadır. Çevre ekonomisinde deneyimli olan van den Brink’in başlıca ilgi alanı ise iş dünyasının, daha canlandırıcı ve kapsayıcı ekonomik sistemlerin inşasındaki rolüdür. B Lab Europe bünyesinde yüzlerce şirkete B Corp yolculuğunda destek vermiş, B Impact Değerlendirme ve sertifikasyon sürecinde uzmanlık kazanmıştır.
Johan Falk
Exponential Roadmap Initiative Kurucu Ortağı & Direktörü
John Elkington
Volans Kurucusu, Yazar, Düşünür
John Elkington, Volans’ın Kurucusu ve Baş Polinatörüdür. John, küresel sürdürülebilirlik hareketinin kurucularından biri, deneyimli bir işletme danışmanı, konferanslardan yönetim kurullarına kadar çoğu platformda son derece saygın bir konuşmacı ve katılımcıdır. John’un 20. kitabı Green Swans: The Coming Boom in Regenerative Capitalism (Yeşil Kuğular: Onarıcı Kapitalizmin Yaklaşmakta Olan Yükselişi) 2020’de yayınlanmıştır.
Karen Lemasson
Laboratoires Expanscience Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü, İcra Kurulu Üyesi
Kaya Axelsson
Oxford Net Zero Stratejik Etkileşim Yöneticisi
Kaya Axelsson Oxford Üniversitesi’nde iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için disiplinler arası araştırmalar yürüten Oxford Net Zero’da Stratejik Katılım alanında fellow olmasının yanı sıra, AB destekli Race to Zero kampanyasında danışman olarak görev alıyor. Kaya lisans üstü eğitimini Oxford Üniversitesi Karşılaştırmalı Devlet alanında yaptı ve tezini, pek de muhtemel olmayan, Yenilenebilir Enerji Koalisyonları konusunda yaparak, yüksek başarı ödülü aldı. Kaya on yıl aşkın bir süredir sosyal ve çevresel gelişim alanında çalışan sivil ve politik girişimlere yer alıyor ve kurumlara sürdürülebilirlik alanında danışmanlık veriyor.
Kerem Alper
ATÖLYE Kurucu Ortağı
Wesleyan Üniversitesi’nde Matematik ve Ekonomi üzerine çift anadal yapan Kerem, Stanford Üniversitesi’nde İşletme (MBA) ve Sürdürülebilir Tasarım (MS) üzerine çift yüksek lisansını tamamladıktan sonra bir süre Stanford Hasso Plattner Institute of Design’da (d.school) proje bazlı dersler verdi. 2012’de Lightspeed Venture Partners Fellow seçilen Kerem bu program kapsamında kurduğu bir tarım yazılımı girişiminin ardından Nest Labs’te dijital ve IoT ürün geliştirme üzerine çalıştı. Nest’in Google’a satılmasının ardından 2014’te ATÖLYE’yi kurmak üzere İstanbul’a dönüş yaptı. 2014’te British Council tarafından verilen Young Creative Entrepreneur of the Year Award’a layık görüldü. Stanford Entrepreneurship Conference, TEDxReset, Inspired Istanbul, Smart Cities Summit, hello tomorrow gibi konferanslarda konuştu.
Levent Erden
Next Academy Kurucusu, Akademisyen
Levent Erden İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra; lisansını ve MBA programını Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Erden, hayatının 35 yılında L’Oréal, Allied Lyons, Pepsi Co, Havas gibi çok uluslu şirketlerde üst düzey yöneticilik görevini üstlendi. Kurucusu olduğu interaktif iş yönetimi pazarlama ve iletişimi alanında öncü program Next Akademi’de başkanlık ve eğitmenlik yapıyor. Çeşitli dergilerde yazarak ve televizyon programları yaparak; okuyucu ve izleyicileri ile buluşuyor. Sürekli “bir sonraki” nin peşinden gidiyor…
Louisa Mammeri
BMW Foundation Herbert Quandt Kuzey Afrika & Batı Asya Ağ Organizatörü
Louisa, BMW Vakfı bünyesinde Batı Asya ve Kuzey Afrika’da sorumluluk sahibi liderlerden oluşan bir topluluk kurmaktadır. Bunu yapmak için liderlerin BM 2030 Gündemi doğrultusunda çalışmalarını sağlamak adına onlara ilham verecek bir platform ve deneyimler yaratmaktadır. Louisa’nın tutkusu, bölgede barışçıl, adil ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek uğruna dönüştürücü etkileşimler ve parlak fikirler arasında köprü kurmaktır.
Oturumlar:
Sorumluluk ve Liderlik
2 Güne Birlikte Bakış
Louise Pulford
SIX CEO’su
Louise Pulford, dünyanın farklı yerlerinde hayır kurumları, üniversiteler, şirketler ve hükümetler ile çalışarak sosyal inovasyon alanının gelişmesine katkıda bulunan Sosyal İnovasyon Değişim Ofisi, SIX’in direktörü. Louise, Londra, Hong Kong, ABD ve Kanada’da SIX’in misyonunu büyük projeler aracılığıyla hayata geçiren sekiz ekip arkadaşının liderliğini yapıyor. Louise’in liderliğinde, SIX altı ayrı kıtada ve 30’u aşkın şehirde, toplam 5000’den fazla kişinin katıldığı etkinlikler düzenledi. 2010 yılında Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Politika Danışmanları Ofisi için Sosyal İnovasyon araştırmasının yazarlarından biri olarak çalışan Louise ayrıca Seul Belediye Başkanı’nın sosyal inovasyon danışma grubunun üyesi. Louise, ilişkilerin ve sosyal inovasyonun değeri konusunda dünya çapında deneyimli bir konuşmacı ve düzenli olarak hükümetler ve üniversiteler için sosyal inovasyon eğitim programları tasarlayıp ve yönetmekte. Louise, aynı zamanda ilişkiler ve sosyal inovasyon hakkında düzenli olarak makaleler yayınlıyor.
Luisa Covaria
OpenIDEO Üst Düzey Yöneticisi
Luisa Covaria, IDEO’nun açık inovasyon portföyü olan OpenIDEO’nun Kıdemli Direktörüdür. Etkileşim tasarımcılığı eğitimi almış ve özünde bir aktivist olan Luisa’nun tutkusu, radikal iş birliği, toplumsal hareket oluşturma ve sosyal değişim için gerekli koşulları yaratmaktır. Özel ve kamu sektörü ortaklarıyla birlikte, inovasyon ve etki arasındaki uçurumu kapatmak için çalışmaktadır. Eğitimden toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar geniş bir yelpazedeki sosyal konulara odaklanan Luisa, bakış açısını çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık üzerinde temellendirmektedir. Yakın zamanda, COVID sonrası eğitimin geleceğini yeniden kurgulamaya odaklanan bir dizi kuruluşla çalışmıştır. Luisa, OpenIDEO’da çalışmaya başlamadan önce, sosyal girişimciler arasında bilgi paylaşımını kolaylaştıran bir sosyal girişime imza atmış ve Asya’dan Güney Amerika’ya kadar uzanan bir coğrafyadaki ötekileştirilmiş toplulukları etkin kılmaya odaklanan katılımcı tasarım programları geliştirmiştir.
Maja Groff
Global Challenges Vakfı Kıdemli Hukuk Yöneticisi
Marcelo Bicalho Behar
Natura & Co Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı
Marcello Palazzi
Now Partners Kurucu Ortağı & Global Elçisi
NOW Partner’ın kurucu ortağı ve Küresel Elçi. Etki girişimcisi, ekonomist ve insan gelişimi vizyoneri. Topluma hizmet veren İyi Ekonomilere, Kurumlara ve Girişimcilere odaklanmış, 35 senelik uluslararası bir deneyim sahibi olan Marcello, bazen tek başına bazen de iş ortaklarıyla, iş, sivil toplum, finans, kamu, hayır işleri ve yüksek öğrenim alanlarında 25 tane başarılı proje yürüttü. Marcello yeni proje ve girişimlere, bir girişimci, stratejist, dış politika uzmanı, yatırımcı, diplomat ve eğitimci olarak, onlarca yıllık liderlik ve iş birliği kurma deneyimi getiriyor. Karşılaşılan zorluklar karşısında öngörü, vizyon, liderlik, zeka, inovasyon, yaratıcılık ve dinamizm göstererek, onların üstesinden bir girişimci olarak geliyor. Marcello ahlaki değerlere ve prensiplere bağlılığını da koruyor. Yüksek strateji gerektiren projelerden, daha küçük çaptaki projelere geçebilme becerisine sahip olan Marcello, dünya çapında 50.000’i aşkın bilinçli lideri içeren bir sosyal ağa sahip.
Marta Anglada
Ferrer Sürdürülebilirlik Direktörü
Yedi yılı aşkın süredir Ferrer’de çalışan Marta, Ferrer’in Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejisi ve BCORP sertifikasyonu işlemlerinden sorumlu. Ferrer’e katılmadan önceki yedi sene boyunca da şirkete sürdürülebilirlik alanında danışmanlık veren Marta, dört sene boyunca Almanya’da yaşayarak Avrupa Birliği Çevre Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı ile çalıştı. Burada Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin (ICLEI) Avrupa Yeşil Alanlar Tahsisi ve Çevresel Tasarımı Projesi’nde görev aldı. Çevre Bilimleri ve Çevresel Pazarlama alanında lisans eğitimi alan Marta, yüksek lisansını ESADE Üniversitesi Pazarlama ve Liderlik Departmanı’nda, İnovasyon ve Yöneticilik alanında yaptı.
Mehemed Bougsea
Think-it Kurucu Ortağı & CEO
Mehemed Bougsea, Kuzey Afrika’nın yeni nesil teknik liderlerini dünyanın dört bir yanındaki inovasyon ekipleriyle bir araya getirerek hızlandıran bir mühendislik kolektifi olan Think-it’in kurucu ortağı ve CEO’sudur. Think-it girişimi öncesinde Mehemed, GIZ’in yanı sıra Afrika’da işsizlik oranlarının yükseldiği bölgelerde gençlerin sosyoekonomik kalkınması konusunda Alman, Tunus ve Libya hükümetlerinde strateji danışmanı olarak çalışmış ve mültecilere üniversite düzeyinde eğitim olanağı sağlayan Kiron Açık Yüksek Öğrenim’in Türkiye ofisini kurmuştur. Columbia School of International and Public Affairs’de (Uluslararası İlişkiler ve Kamu İşleri Enstitüsü) Kalkınma alanında Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamlamıştır ve Columbia Business School’daki (İşletme Okulu) Tamer Center for Social Enterprise’ın (Tamer Sosyal Girişim Merkezi) üyesidir.
Mehmet Atakan Foça
Teyit Kurucusu
Mehmet Atakan Foça, gazeteci ve sosyal girişimci. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Doğrulama El Kitabı’nın Türkçe çevirisine öncülük etti. Teyitçilik çalışmaları nedeniyle Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından Medyada Teşvik Özel Ödülü’ne layık görüldü. 2016’da eleştirel düşünmeyi bilgi ekosisteminin ortak değeri haline getirmeye çalışan Teyit’i kurdu. 2017’de dünyanın en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından fellow seçildi. Bilgi ekosistemindeki sorunlara çözümler geliştiren aktörleri kuluçka ve topluluk programıyla destekleyen Factory’nin koordinasyonunu yürütüyor.
Oturumlar:
Değişim için Hızlandır
Sistem Dönüşümü
Mehmet Üvez
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kapsayıcı Politikalar ve Yatırımlar Türkiye Lideri
Mehmet, 2015 yılından itibaren EBRD bünyesinde Ekonomi, Kamu Politikaları ve Yönetişim Bölümünde çalışmakta ve doğrudan Bankanın Londra merkezindeki Toplumsal Cinsiyet, Kapsayıcı Politikalar Direktörüne raporlama yapmaktadır. Gençler, kadınlar, az gelişmiş bölgelerde yaşayan insanlar için tarım, altyapı, enerji ve doğal kaynaklar sektörleri dâhil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde, EBRD’nin yatırımları, ülke stratejileri ve politika girişimleri üzerine çalışmaktadır. Mehmet Üvez, Türk Hükümeti, Uluslararası Örgütler ve Finansal Kuruluşlarla çalışma konusunda 20 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. EBRD’ ye katılmadan önce, T.C. Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı ve Katılım Öncesi Mali Yardım sistemi kapsamında AB-Türkiye Mali İşbirliğinin gözetiminden sorumlu olan Denetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmüştür. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayan Mehmet, Rochester Üniversitesi, William E. Simon İşletme Fakültesinde MBA programını tamamlamıştır.
Melike Aydın
YGA İcra Kurulu Başkanı
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Melike Aydın, Young Guru Academy’e (YGA) üniversite öğrencisiyken seçildi. 3 yıl boyunca dezavantajlı ilköğretim okullarında Oku Düşün Paylaş seanslarını hayata geçirdi. Mezun olduktan sonra da gönüllü olarak çalışmaya devam etti. 2005 yılında başladığı iş hayatında önce Danone sonra Nestle’de pazarlama yöneticisi olarak çalıştı. İsviçre’ye Expat olarak gitti ve 50 ülkeden sorumlu Marka Müdürü olarak çalıştı. London Business School’da Executive Leadership programına katıldı. İnovasyon ve iletişim alanlarında “Continuous Excellence” ödülleri aldı. Son olarak Avrupa’dan sorumlu Pazarlama Müdürü pozisyonuna terfi etti. Ağustos 2015’te bu görevinden istifa ederek İsviçre’den Türkiye’ye döndü ve YGA’da çalışmaya başladı. Haziran 2019’dan bu yana YGA Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Melsa Ararat
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu (CGFT) Direktörü
Yönetim konusunda uzman bir aktivist akademisyen olan Dr. Ararat, Sabancı Üniversitesi Türkiye Kurumsal Yönetim Forumu’nun kurucu direktörü. Ararat, 2010 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan GBRW (Global Board Ready Women) programını kurdu ve 2012 yılında Bağımsız Kadın Direktörler Projesi’ni başlattı. 2020 yılından beri %30 Kulübü’nün Uluslararası Danışma Kurulu’nda Türkiye’yi temsil eden Melsa Ararat, kulübün Türkiye Yönlendirme Komitesine de başkanlık ediyor. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile ortak olarak İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ni başlatan Ararat, Türkiye’nin en büyük şirketlerini aile içi şiddetle mücadeleye dahil etti. 2015’ten beri küresel kurumsal yatırımcıları temsil eden ICGN’nin (Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı), 2019’den beri de Global Compact Network Türkiye’nin yönetim kurulunda yer alan Ararat, ayrıca yine bu kuruluşun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Kolu’nda görev almakta.
Meltem Ceylan Alibeyoğlu
Darüşşafaka Ortaokulu Akademik Koordinatörü
1974 yılında İstanbul’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde Çevre Bilimleri dalında yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı bölümde doktora çalışmasını sürdürmekte olan Alibeyoğlu 2001 yılından beri Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında çalışmakta olup akademik koordinatör olarak görev yapmaktadır. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF)’nın pek çok projesinde eğitim danışmanlığı yapmış Eğitim Reformu Girişimi ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) bünyesindeki projelerde uzman olarak görev almıştır. 2004-2016 yılları arasında TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisinde matematik sayfası yazarı olarak görev alan Alibeyoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi’ndeı yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Dr.Zerrin Doğança ile birlikte “STEM Eğitiminde Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları” dersleri vermiştir. 2015 yılından beri Garanti Bankası’nın desteğiyle TEGV tarafından yürütülen “Matematik Eğlenerek Öğren” projesinin eğitim danışmanlığını yürütmekte olan Alibeyoğlu, Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi yaratıcı drama eğitmenidir. Kuruluşunda ve çalışmalarında yer aldığı pek çok sivil toplum örgütünün yanı sıra Sistem Düşüncesi Derneği’nin üyesidir. Sistem düşüncesinin eğitimdeki uygulamalarının geliştiirlmesinde kurumunda ve Dernekte aktif olarak çalışmaktadır.
Mert Çetinkaya
ATÖLYE Akademi Direktörü
Mert deneyimli bir kolaylaştırıcı, organizasyonel gelişim danışmanı, tasarım stratejileri uzmanı ve eğitmen. Değişim yaratan bireylere, ekiplere ve kurumlara, gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve karmaşık problemleri yönetirken daha esnek hâle gelmeleri için yardımcı oluyor. Mert, ATÖLYE’nin organizasyonel ve öğrenmeye dayalı tasarım çalışmalarını yürütüyor. ATÖLYE’deki görevinde, kapsamlı öğrenme programları yürütmek, uygulamaya dayalı topluluklar oluşturmak, tasarım sprint’lerine ve insan odaklı tasarım kamplarına aracı olmak gibi çalışmalar aracılığıyla kurumların inovasyon ve içsel tasarım becerilerine sahip oldukları bir kültür oluşturmaya odaklanıyor. Mert, bugüne dek 200’den fazla workshop ve eğitim programı düzenledi.
Merve Kavas
Sosyal İnovasyon Stratejisti
Merve, Türkiye’de sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için çalışan sistem girişimcisidir. İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi’nde sosyal inovatörleri ve sosyal girişimcileri destekleyen Kuluçka Programı ve Destek Programı‘nın tasarımı ve stratejisi için çalışmış; seçim süreçleri ve kapasite geliştirme desteklerinin koordinasyonunu yürütmüştür. Sosyal inovatörler, sosyal girişimler ve destek yapılarıyla iş modelleri, topluluk geliştirme stratejileri, finasmana erişim ve program tasarımları için çalışmaktadır. Türkiye’deki sosyal girişimler arasında işbirliğini artırmak, efektif kampanyalar ve savunuculuk çalışmaları yürütmek için bir birlik kurma sürecindedir. TED Üniversitesi Ekonomi bölümünden, İşletme yan dalıyla mezun olmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellowudur.
Metin Salt
Vestel Ventures Genel Müdürü
Mine Ekinci
KODA Koordinatörü
Aralık 2016’da kurulan KODA’nın (Köy Okulları Değişim Ağı) Kurucusu ve Genel Koordinatörü olan Mine Ekinci; 2010 yılından bu yana eğitim, insan hakları ve sosyal politikalar alanlarında çalışan sivil toplum kurumları ve inisiyatiflerde gönüllü ve profesyonel olarak çalıştı. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. Lisansüstü eğitimini Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası Eğitim Politikaları üzerine yapan Ekinci, kırsalda eğitim, eğitim politikaları ve eğitimde sosyal girişimcilik alanlarıyla ilgileniyor.
Mustafa Özer
imece Direktörü
Küresel Sorunlara yenilikçi çözümler geliştiren mekanizmaların desteklenmesi için imece direktörlüğü yürüten Mustafa, yerel toplulukların ekonomik kalkınmadaki rolünü desteklemek ve topluluk temelli inovasyonu ölçeklendirmek üzere Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile birlikte çeşitli STK’larda görev almış, UNHCR’ın topluluk temelli geçim kaynakları geliştirme projesinde hibe yöneticisi olarak mültecilerin yerelde iş kurmaları ve ekonomiye katkı sunmaları için girişimcilik programları yürütmüştür.
Dr. Natasha M. Matic
King Khalid Foundation CSO’su
Dr. Natasha Matic, çalışmalarında eşit ekonomik fırsatlar yaratmaya ve sürdürülebilirlik uygulamalarını iyileştirmeye odaklanan, önde gelen hayır kurumu King Khalid Vakfı’nın Stratejilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’dır. Natasha, geçtiğimiz 25 yıl boyunca hayırseverlik, kurumsal sürdürülebilirlik, etki girişimciliği ve sosyal ve ekonomik kalkınma alanlarında karşılaşılan zorluklara pratik çözümler geliştirmiştir. Natasha, liderliği aracılığıyla Vakfın, eşitsizlikleri çözmek, daha güçlü sektörel ekosistemler oluşturmak ve işletmeler, hükümetler ve küresel hayırsever topluluğuyla iş birliği içinde çalışmak ekseninde sistem değişikliği yaklaşımını merkeze alan bir stratejik hayırseverlik çağına geçiş sürecinde öncü rol oynamıştır. Natasha, danışmanlık deneyimi sayesinde, strateji geliştirme ve etki odaklı çözümler aracılığıyla kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla, bu kuruluşların kurumsal DNA’larına etik, sosyal ve yönetişim (ESG) hesap verebilirliğini entegre etmek adına birlikte çalışmıştır. Natasha bundan önce, büyük ölçekli sosyal değişim programları odaklı bir şekilde dünya çapında faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olan AED’nin Faaliyet Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Chief of Party) olarak görev yapmıştır. Natasha, Boston Üniversitesi’nden Ekonomik ve Siyasi Çalışmalar alanında doktora derecesine ve Columbia Business School’dan İş Mükemmelliği diplomasına ve Belgrad Üniversitesi’nden Uluslararası Hukuk diplomasına sahiptir. Natasha, AccountAbility’nin Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu’nda, MIT’nin Legatum Kalkınma ve Girişimcilik Merkezi’nde ve Foundation20’nin Yürütme Kurulu’nda üye olarak yer almaktadır.
Nathan Gilbert
B Lab Europe Yönetici Müdürü
On yılı aşkın süredir işletme ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan Nathan, bu zaman dilimi içinde, B Corp hareketinin küçük bir topluluktan dünya çapındaki bir ağa taşınmasına liderlik etti. Şu anda B Lab Europe’un Genel Müdürü olan Nathan, bir yandan etki odaklı iş ağını büyütürken, bir yandan da iktisadi sistemleri B Corp hareketinin değer ve ilkelerine paralel olarak değiştirmeye çalışıyor. Hayatını altı farklı ülkede, işletme yönetimi, kamu hizmetleri ve sivil toplum alanlarında geçiren Nathan, New York şehrinde bulunan Milano the New School of Management and Urban Policy’nden aldığı bir Sivil Toplum Yönetimi lisansüstü eğitimine de sahip.
Neila Benamara
B Lab Avrupa Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Program Yöneticisi
B Lab Avrupa SKA Program Yöneticisi olan Neila, ekosistem oluşturma yaklaşımıyla çok kültürlü geçmişinin getirdiği deneyimi, sahip olduğu çeşitli becerileri ve enerjisini dünyada olumlu bir değişim yaratmak için kullanmaktadır. İş ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasındaki uçurumu kapatarak, şirketlerin SKA’lara etkili bir şekilde katkıda bulunmalarını sağlamak adına eyleme geçirilebilir araçların ve katılımı teşvik eden tekliflerin geliştirilmesini desteklemektedir. Sistemsel sorunları çözmek amacıyla araştırma ve danışmanlık yaklaşımını birleştiren Neila, kariyerine Tedarik Zinciri Yönetimi uzmanı olarak başlamıştır. Daha sonra Asya ve Avrupa’daki birçok pazarda organizasyonel değişim ve dönüşüm konusunda engin bir deneyim kazanma fırsatı yakalamıştır. Geniş yelpazedeki uluslararası deneyimi sayesinde, kültürlerdeki farklılıkları gözlemleme ve hızlı bir şekilde anlama, bu sayede çeviklikle uyum sağlama ve bunun bir işletmenin aldığı kararları nasıl etkilemesi gerektiği konusunda kendisini önemli ölçüde geliştirmiştir.
Noel Hatch
Camden Council Strateji Başkanı – London Borough of Camden
Noel Hatch, Camden Council’de Strateji Başkanı olarak görev yapmaktadır. Noel’in tutkusu, insanların kolektif gücünü ve yaratıcılığını yerel çerçevede harekete geçirmektir. Noel, farklı sektörlerdeki kıdemli liderlerin tüm strateji, dönüşüm, içgörü, hizmet tasarımı ve tam kapsamlı sistem değişikliği ortaklıkları kapsamında üstelenecekleri liderlikle stratejik değişimi geliştirmelerine, hızlandırmalarına ve entegre etmelerine yardımcı olmaktadır.
Onur Eryüce
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Genel Sekreteri
Onur Eryüce, uluslararası işbirlikleri alanındaki çalışmaları ile şehirlerimiz ve Avrupa Birliği arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeyi hedeflemektedir. 2011 yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’nin kuruluşunda kilit rol oynamıştır. SODEM’in kuruluş amacı belediyelerimizi yönetenler ve onların Avrupalı mevkidaşları arasında stratejik ortaklıklar oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Kurum büyük bir etki yaratmıştır ve şehirlerin paydaşları ve toplumları arasında şehir düzeyinde etkileşimleri arttırmıştır. Onur Eryüce’nin yönetiminde kurumun üye belediye sayısı 141’e yükseldi, 18 milyondan fazla insanı temsil eder hale geldi ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki işbirliğine belediyeler seviyesinde başarılı bir şekilde katkı sağlandı. Belediyeler ile onların tüm dünyadan mevkidaşları arasında politik, sosyal, kültürel ve ekonomik diyalog oluşturmak ve geliştirmek Onur Eryüce’nin sorumluluğu altındadır. Nisan 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Başkan Danışmanı olarak atanmıştır. Onur Eryüce bu yeni görevinde İzmir ve halkını küresel değer zinciriyle ve küresel işbirliği ağları ile bağlantılı hale getirmeye odaklanmıştır. Kendisinin birincil hedefi ve tutkusu şehrin büyümesini, yönetimini ve finansmanını daha iyi hale getirmektir.
Otto Scharmer
MIT’de Kıdemli Öğretim Görevlisi ve Presencing Enstitüsü Kurucu Başkanı
Presencing Enstitüsü’nün kurucusu olan Otto Scharmer, MIT Management Sloan School’da Kıdemli Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Sürdürülebilirlik ve sektörler arası inovasyon odaklı MIT IDEAS programına başkanlık etmektedir.2015 yılında köklü değişime öncülük etmek adına MOOC’u (kitlesel açık çevrimiçi ders) ve MITx U.Lab’ı kuran Otto, ayrıca 2019’da faaliyete geçen Societal Transformation Lab’ın (u.lab-S) kurucuları arasında yer almıştır. Otto, lisans ve doktora eğitimini Almanya’daki Witten/Herdecke Üniversitesi’nde ekonomi alanında tamamlamıştır. MIT’den Jamieson Öğretimde Mükemmeliyet Ödülü’nü (2015) ve Avrupa Leonardo Kurumsal Öğrenim Ödülü’nü (2016) almıştır. 2018’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı tarafından 2030 Gündemi Odaklı BM Öğrenim Danışma Konseyi’ne atanmıştır. 2019 yılında Global Gurus’un değerlendirmesi neticesinde dünyanın en iyi 30 eğitimcisi arasında üçüncü sırada yer almıştır.
Ögeday Uçurum
Toyi Kurucu Ortağı
Ömer Yüngül
Zorlu Holding CEO’su
1955 yılında İzmir’de doğan Ömer Yüngül, 1978’de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Kariyerine Tekfen İnşaat’ta başlayan Yüngül, Metaş, Faz Elektrik, Merloni Elettrodomestici’de farklı pozisyonlarda yöneticilik yaptı. 1997 yılında Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü olarak Zorlu Holding bünyesine katılan Yüngül, 2000 yılında Vestel İcra Kurulu Başkanı oldu. Yüngül, 15 yıllık başarılı Vestel yönetiminin ardından, 2013’te Zorlu Holding’in ilk CEO’su oldu.
Özgür Göker
UBP Hisse Senedi Araştırma Analisti
2013 yılından bu yana İsviçre merkezli UBP şirketindeki Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Bölümü’nde hisse senedi analistidir. Kariyerine 2002 yılında Dışbank Teftiş Bölümü’nde başlayan Özgür Göker, daha sonra HSBC Portföy, Yapı Kredi Yatırım ve UniCredit şirketlerinde hisse senedi araştırma analisti olarak çalışmıştır. ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olan Özgür Göker, Bilkent Üniversitesi’nden MBA derecesine sahiptir.
Peter Nørgaard Dupont
Coffee Collective Kurucu Ortağı & CEO’su
Uluslararası Kalkınma çalışmaları ve Sistem Ekolojisi alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Peter N. Dupont, 20 yıldan fazla bir süredir Specialty Coffee ile çalışmaktadır. 2007 yılından beri Kurucu Ortağı olduğu Coffee Collective A S’nin CEO’su olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Alliance for Coffee Excellence’ın (Kahve Mükemmelliği Birliği) yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra, Kopenhag İş Konseyi’nde de görev almıştır.
Peter Ramsden
Freiss ltd. Genel Müdürü
Peter Ramsden, Freiss ltd.’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Şehirlerin ve diğer aktörlerin zor olarak değerlendirilebilecek politikaları nasıl tasarlayıp uygulayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu çalışmalarının bir kısmını AB’nin finanse ettiği URBACT programı aracılığıyla ve bir kısmını da diğer girişimler aracılığıyla gerçekleştirmektedir.
Pınar Anapa
Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı
Pınar Anapa, 1999 yılında Akbank Teftiş Kurulu’nda göreve başladı ve farklı konularda sorumluluklar alarak 2007-2014 yılları arasında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2014-2019 yılında İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı olan Pınar Anapa, Haziran 2019’dan beri İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Organizasyon, gelişim, kariyer ve kültür alanındaki uygulamalar ile mimari çözümler alanlarından sorumlu olan Pınar Anapa, 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden, 2006 yılında Sabancı Üniversitesi Executive MBA Programı’ndan mezun oldu. Anapa, Teknolojide Kadın Derneği üyesidir.
İ. Renay Onur
Spor İstanbul A.Ş. Genel Müdürü
ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde lisansını, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Finans, strateji ve iş geliştirme alanlarında farklı sektör ve ülkelerde 18 yıl yöneticilik yaptı. Spor hep hayatının bir parçası oldu, spor aracılığıyla STK’lara kaynak sağlamayı ve güçlendirmeyi hedefleyen yardımseverlik koşusunu Türkiye’de başlatan ve Türkiye’nin en büyük spor ve gönüllülük platformu Adım Adım’ın kurucularından biri oldu. Adım Adım projesi ile küresel sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından Ashoka Fellow olarak seçildi. Açık Açık Derneği’nin kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2019 yılı Ağustos ayında Spor İstanbul Genel Müdürlük görevine getirilen Onur; girişimcilik, kurum içi girişimcilik, gönüllülük, empati ve liderlik konularında çeşitli platformlarda seminerler vermektedir. Mevcut görevi ile Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyeliği’ni eş zamanlı yürütmektedir.
Richard Bartlett
Enspiral Direktörü
2011 yılındaki Occupy Hareketi’nden etkilenen Richard Bartlett, iş birliği içerisinde çalışan gruplardaki karar verme süreçlerine yönelik dijital bir araç olan Loomio’nun kurucuları arasında yer almıştır. Ardından, 2016 yılında kendi kendini organize eden ekipler için bir iş birliği eğitim şirketi olan The Hum’ı kurmuştur. Büyümek ve anlamlı işler yaparken para kazanmak için birbirlerini destekleyen insanlardan oluşan bir ağ olan ve uzun süredir de üyesi olduğu Enspiral’in Direktörlüğünü üstlenmektedir. Otorite yerine ortaklık ilişkileri geliştirme, ortak mülkiyet ve özyönetim konularıyla yakından ilgilidir.
Rushka Ely
Western Cape Economic Development Partnership Program Yöneticisi
Rushka Ely, yerel, kasaba ve şehir ölçeğindeki zorluklara, süreçlere ve çözümlere odaklanan bir geliştirme uygulayıcısıdır. Hükümetler, sektörler ve bölgeler çapındaki iş birliklerini mümkün kılan bir devlet destek kuruluşu olan Western Cape Ekonomik Kalkınma Ortaklığı (EDP) bünyesinde bir dizi programın yöneticiliğini üstlenmektedir. Western Cape Hükümeti’ndeki yeşil ekonomi ekibinde de yer alarak Güney Afrika hükümeti bünyesinde kazandığı çalışma deneyimi bu rolde ona sağlam bir temel sunmaktadır. Rushka, özellikle, sistem değişikliğine yönelik bir mekanizma olarak kamu yönetimi inovasyonunun oynadığı rolle ilgilenmektedir. Rushka, yerel ve bölgesel hükümetlerin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla da çalışma konusunda oldukça deneyimlidir. Rushka, geliştirme çalışmaları konusunda akademik düzeyde eğitim almıştır.
Rym Baouendi
Medina Works Kurucu ve Genel Müdürü
Rym Baouendi’nin tutkusu, 21. yüzyıla uygun yaşam, çalışma ve öğrenime yönelik platformlar oluşturmaktır. Montreal ve Tunus merkezli bir butik tasarım+strateji danışmanlığı şirketi olan olan Medina Works’ün kurucusu ve CEO’sudur. On beş yılı aşkın bir süredir, yeşil binalar ve sürdürülebilir şehirlerin gerçekleşme sürecini politika, planlama ve tasarım düzeyinde aktif bir şekilde desteklemiştir. Dünya standartlarında, yüksek performanslı kentsel dönüşümler, binalar, iç mekanlar ve peyzajların geliştirilmesi konularında ABD Milli Parklar Servisi, Abu Dhabi Şehir Planlama Konseyi, Dünya Yeşil Bina Konseyi, Nokia, Abu Dhabi Louvre, Masdar ve Fas’taki BMCE bankası dahil olmak üzere çeşitli kamu, özel ve üçüncü sektör kuruluşlarına danışmanlık yapmıştır. Rym ayrıca Tunus’taki girişimcilik ekosisteminin kurucularındandır: Forbes’un “Dünyadaki en iyi 10 ortak çalışma alanından” biri olarak seçtiği ve Tunus’un ilk ortak çalışma alanı olan Cogite’yi kurmuştur; Endeavour Tunus’ta kurucu yönetim kurulu üyesi sıfatıyla yer almaktadır ve BIAT Vakfı’nın Tunus’taki girişimcilik destek programlarının geliştirilmesine öncülük etmiştir.
THNK bursiyeri olan Rym, Concordia Üniversitesi’nden (Montreal, Kanada) Yapı Mühendisliği alanında Yüksek Lisans diploması, INSA de Lyon’dan (Fransa) İnşaat Mühendisliği ve Şehir Planlama diploması ve Lyon Mimarlık Okulu’ndan Mimarlıkta İlk Çalışmalar diplomasını almıştır.
Sandra Castañeda Elena
Triodos Bank Kurumsal Gelişim Başkanı
İspanya’daki Triodos Bankası’nda Kurumsal Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Sandra, bankanın iletişim ve pazarlama stratejilerinden ve Triodos Vafkı’nın aktivitelerinden sorumlu. Sandra’nın Triodos Bankası ile olan ilişkisi, bankanın İspanya’daki kurucularından biri olduğu 2001-2005 yıllarına dayanıyor. 2013 senesinden, bankanın İspanya’daki şubesine tekrar transfer olduğu 2017 senesine kadar, Sandra Triodos Bankası Hisse Sentleri Yönetimi Vakfı (Felemenkçe ismiyle SAAT) yönetim kurulunda yer aldı. Triodos Bankası’ndaki kariyerinin yanı sıra, moda alanında sürdürülebilirlik alanında öncülük yapan Sandra, Inditex, C&A ve Skunk Funk gibi firmalarla çalıştı. Hukuk ve İşletme alanlarındaki lisans eğitiminden sonra Uluslararası İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yapan Sandra, Nikaragua’da, Balkan ülkelerinde ve Brüksel’deki Avrupa Komisyonu’nda çeşitli kalkınma programlarında yer aldı.
Senem Başyurt
Darüşşafaka Cemiyeti Genel Sekreteri
İş hayatına 1992 yılında Andersen Danışmanlık’ta atılan Senem, bir yıl sonra bankacılık sektörüne geçiş yapmıştır. Kariyerine yatırım bankacılığı alanında devam etmiş ve 2007 yılında EY Türkiye Ticari Danışmanlık Hizmetleri’ndeki murahhas üye görevine başlamadan önce Körfezbank, Demirbank ve HSBC’de çalışmıştır. Türkiye’de 15 yılı aşkın süredir çok sayıda halka arz, birleşme ve satın alma ve özelleştirme projesinde danışmanlık yapmıştır. Çok çeşitli endüstrilerdeki yerli ve yabancı müşteriler için alım/satım tarafı danışmanlığı yapmış, değerleme çalışmalarına liderlik etmiş ve devlet işletmesindeki bir dizi şirketin özelleştirilmesinde Türk hükümetine yardımcı olmuştur. 2012 yılında EY bünyesinde kariyer yolu değişikliği yapan Senem, EY Türkiye’nin destek fonksiyonlarının operasyonel dönüşümüne ve dünya çapında EY ofislerinde uygulanmakta olan ve Türkiye’nin pilot ülkeler arasında yer aldığı Geleceğin İş Yeri konseptiyle ilgili değişim yönetimi girişimlerine liderlik etmek üzere EY Türkiye Operasyon Direktörü (COO) rolünü üstlenmiştir. 2017 yılında Darüşşafaka’ya geçmiştir. Senem, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde ve İşletme Yüksek Lisansını ise Birleşik Krallık’taki Exeter Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Kendisi yanı zamanda Türkiye’de kayıtlı bir Mali Müşavirdir ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Türkiye Sermaye Piyasaları İleri Düzey Lisansı’na sahiptir.
Seher Alacacı
UNDP Program Temsilci Yardımcısı & SDGIA Yönetim Kurulu Üyesi
Seher Alacacı Arıner, 2017’den bu yana UNDP Programlardan sorumlu Temsilci Yardımcısı olarak görev yapmakta. 2005 yılından beri Birleşmiş Milletler sisteminde farklı mevkilerde yer alıyor. BM’deki kariyeri boyunca, Avrupa Birliği’ne üyelik şartlarına uygun olarak doğrudan sosyo-ekonomik ve siyasi reformlara cevap veren bir dizi program yönetti. Çalışmalarının odak noktası, ulusal insan hakları mekanizmalarını desteklemek ve adalete daha iyi erişim için şeffaf, hesap verebilir ve verimli yargı sistemlerini desteklemek için hedeflenen müdahaleleri ele almıştı. Ariner, halen UNDP Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) farklı kalkınma alanlarına entegre edilmesi kapsamındaki çalışmalara başta politika entegrasyonu, inovasyon, finansman olmak üzere liderlik etmektedir. Güney Doğu Anadolu kalkınma projelerinde kariyerine sahada çalışarak başlayan ve bir kalkınma pratisyeni olan Seher Alacacı Arıner, ağırlıklı olarak yönetim, ortaklık kurma, kaynak yaratma ve bunların yanında politika tasarımı, proje uygulaması, savunuculuk ve araştırma dâhil olmak üzer kalkınma çalışmalarında 15 yıla dayanan tecrübeye sahiptir. Ayrıca hükümetlerin uluslararası toplum temsilcileri ve ulusal ortakları ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları savunucuları ile de etkileşim halinde çalışmaktadır. Ayrıca, Birleşmiş Milletler’ in insan hakları, dayanıklılık ve SKA’ları ile ilgili bütünleşmiş çalışmalarının aktif katılımcısıdır. Kendisi, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuş ve Avrupa Bütünleşmesi üzerine yaptığı yüksek lisans derecesinde yargı ve siyasi etik konularına odaklanmıştır.
Serdar Turan
Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni
Lisansını Elektrik Mühendisliği üzerine yaptıktan sonra, İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında Infomag Yayıncılık’ın kurucu ekibinde yer aldı. 2005 yılının Kasım ayında BusinessWeek Türkiye’nin kuruluş sürecinde bulundu. Harvard Business Review’un Türkiye edisyonunun da kuruluş sürecinde görev alan Turan, halen Harvard Business Review Türkiye ve Bloomberg BusinessWeek Türkiye dergilerinin yayın yönetmenliğini sürdürmektedir.
Serra Titiz
Mikado Kurucu & Yöneticisi
Serra Titiz, bir sosyal girişimci olarak, 2003 senesinden beri sürdürülebilir kalkınma alanında çalışmaktadır. Türkiye’de farklı sivil toplum örgütlerinde gençler, kadınlar ve mesleki gruplarla birlikte çalışmış, sivil toplumda sahada ve yönetim seviyesinde oluşturduğu uzmanlıklarını şirketlerin toplumsal yatırım ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla bütünleştirmiş, model olan ve sosyal etkisi yüksek projelere imza atmıştır. 2007 yılında kar amacı gütmeyen Mikado Danışmanlık şirketini kurmuştur. Sürdürülebilir kalkınma için modeller geliştiren bir sosyal girişimdir olan Mikado, sorumlu bir özel sektörün oluşumuna, sürdürülebilir ve şeffaf bir sivil toplumun gelişimine ve sosyal inovasyon ile toplumsal değişime katkı sağlayan çalışmalar yürütüyor. Şirketin ana misyonu sürdürülebilir yapılar kurarak ve şirket-STK-eğitim kurumu-kamu işbirlikleriyle sinerji yaratarak sosyal etkiyi maksimize etmektir. Mikado’nun geliştirdiği modellere bir örnek, “Gelecek Daha Net” Gençlik platformudur. Gençlerin gelecekleri ile ilgili bilinçli karar vermeleri sağlamak amacıyla bilgi ve tecrübeyi yer ve zaman kısıtı olmadan yaratıcı yöntemlerle paylaştıran, teknoloji yoluyla sosyal inovasyon örneği bir sosyal girişimdir.
Seza Eraydın
S360 Etki Yöneticisi
Shahira Amin
Bağımsız Gazeteci
Shahira Amin, Kahire’de yaşayan bağımsız bir gazetecidir. Devlet tarafından işletilen Nile tv’nin eski başkan yardımcısı olan Amin, 2011 ayaklanmalarının zirve yaptığı süreçte çalışmalarının sansürlenmesini protesto etmek adına işinden ayrılmıştır. CNN’in Inside Africa programına uzun süredir katkılarda bulunan Amin, BMW Vakfı Sorumluluk Sahibi Liderler Ağı’nın da üyesidir. Başta kadınlar olmak üzere genç gazeteciler için bir destek ağı olma rolü oynayan ve bu kişilerin becerilerini geliştirmesine yardımcı olan Egyptian Media Women Union (Medya Sektöründeki Mısırlı Kadınlar Birliği) adlı STK’nin kurucu ortağıdır. Amin, Al Monitor’da muhabirlik ve AB’de Danışmanlık yapmaktadır.
Sharanya Thakur
Gravity Earth Project Manager
Sharanya, bireylerin ve işletmelerin hizmetlere ve fırsatlara erişmesine yardımcı olmak için blok zinciri tabanlı, merkezi olmayan kimlik çözümünü kullanan bir Fransız Kenyalı girişim olan Gravity’de Proje Yöneticisidir. Ayrıca, yerinden edilmiş insanların katılımını destekleyen, sürdürülebilir teknoloji çözümleri ekosistemini besleyen, etki odaklı küresel bir organizasyon olan Techfugees France’ın aktif üyesidir.
Stefan Koch
Covestro AG Kurumsal Strateji ve Portföy Geliştirme Kıdemli Müdürü
Stefan, birçok sektörde (finans, enerji, sağlık, tarım, kimyasallar) sürdürülebilir iş geliştirme ve yönetim konusunda geniş kapsamlı bir deneyime sahiptir. Çok uluslu şirketlerde yatırımcı ilişkileri ve kurumsal strateji arayüzlerinde çalışmakta ve modern bir sürdürülebilirlik perspektifini şirketlerin temel süreçlerine entegre etmektedir. Bunların yanı sıra bir kurum içi girişimci olan Stefan, gelişmekte olan ülkelerde kapsayıcı iş geliştirme alanında çeşitli deneyimler kazanmış ve girişimciler, etki yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarıyla işbirliği içinde çeşitli kalkınma zorluklarına çözüm getirmek için stratejik programlara önayak olmuş ve bu programların yönetimini üstlenmiştir. Kurum içi girişimciler birliğinin ve BMW sorumluluk sahibi liderler ağının global üyesidir.
Simge Aydın
S360 Strateji ve Kurumsal İlişkiler
Sinem Güravşar Gökçe
Istasyon TEDU
Dr. Sinem Güravşar Gökçe, TED Üniversitesi bünyesinde sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosisteminin geliştirilmesi için çalışan İstasyonTEDÜ – TED Üniversitesi Sosyal İnovasyon Merkezi’nde çalışıyor. Sosyal girişimlerin durumu ve sosyal girişimcilik ekosistemine dair araştırmalarda yer almaktadır. Örgütsel davranış, yönetim ve inovasyon konularında yayınları bulunuyor. Özel sektörde, kamu sektöründe ve çeşitli üniversitelerde görev aldı; sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük yaptı ve kendi eğitim ve danışmanlık firmasını kurdu. Sinem, lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde, yüksek lisans derecesini ODTÜ Mühendislik Yönetimi’nde, doktora derecesini ise Yönetim ve Organizasyon alanında almıştır.
Sukhrob Khojimatov
UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı
UNDP Türkiye Ülke Ofisi’nde Mukim Temsilci Yardımcısı olarak görev yapan Suhrob Hocimatov, kalkınma ve program yönetimi alanında, uluslararası organizasyonlar, devlet kurumları ve özel sektörde 20 yıldan fazla deneyime ve hukuk alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Hocimatov, Kasım 2017’de UNDP Türkiye Ülke Ofisi’ne Direktör Yardımcısı olarak atanmadan önce, 2013-2017 yıllarında UNDP Somali’de Ülke Direktör Yardımcılığı ve UNDP Somali Nairobi Destek Ofisi Direktörlüğü yaptı. Daha önce, New York’taki Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nde, Politika ve Operasyonlar Destek Birimi Başkanı olarak kısa bir görev üstlendi. 2006-2013 yılları arasında ise, UNDP Tacikistan’da Mukim Temsilci Yardımcısı ve Program Yöneticisi olarak çalıştı. UNDP’ye katılmadan önce, 2000-2006 yılları arasında Tacikistan’da USAID Yasal ve Piyasa Ekonomisi Kalkınma Projelerinde birtakım üst düzey pozisyonlarda görev alan Hocimatov, iş yaşamına 1996’da Tacikistan Başsavcılığı’nda Daire Başkan Yardımcısı olarak başladı.
Şafak Müderrisgil
Etkiyap Kurucu Başkanı
Şafak Müderrisgil, Etkiyap’ın kurucu başkanı olarak, etki yatırımı modelinin tanıtılması ve Türkiye’de etki yatırımı ekosisteminin oluşturulması için çalışmaktadır. Farklı ülkelerde ve sektörlerde etki yatırımları ve uluslararası ortamda girişimsel filantropi faaliyetleri de devam etmektedir. Uzun yıllar hukukçu olarak yürüttüğü profesyonel hayatının yanısıra, kamu politikası alanında da uzmanlaşmıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans ve yüksek lisans çalışmasını, ardından Oxford Üniversitesinde Kamu Politikası alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.
Şirin Payzın
Gazeteci
Yüksek öğrenimini Fransa, Ankara ve New York’ta tamamlayan Şirin Payzın, gazeteciliğe 1993 yılında Show TV ana haber bülteni kadrosunda muhabir olarak başladı. 1994 yılında Ali Kırca ile ATV Haber kadrosuna transfer oldu. ATV de önce Cumhurbaşkanlığı muhabirliği daha sonra dış haberler/ uluslararası haberler muhabirliği yaptı. 1998-2000 yılları arasında Belgrad ’ta yaşadı. Nato’nun Sırbistan operasyonunu, Kosova savaşını ve diplomatik müzakereleri yerinde izledi. 2000 yılında kıdemli diplomasi muhabiri olarak CNNTÜRK ‘ü kuran kadroda yer aldı. 2005-2007 arasında CNNTÜRK Ana Haber bültenini sundu. 2008-2018 yılları arasında ise farklı görüşlerin bir araya geldiği “ Ne oluyor? “ tartışma programını hazırladı ve sundu. 2018’de 17 yıl çalıştığı CNNTÜRK’ten ayrılarak dijital yayıncılığa geçti. Halen T24 ‘de yazı yazıyor ve T24’ün Youtube kanalında özel röportajlar ve haberler yapıyor.
Thandi Dyani
Girls Are Awesome Stratejik Ortaklıklar Başkanı
Thandi Dyani’nin tutkusu, topluluklar oluşturmak, toplumlarımızın karşı karşıya olduğu en çetrefilli zorlukları çözmek için insanlar ve kuruluşlar arasında köprü kurmaktır. Radikal iş birliklerine, sorumluluk sahibi liderliğe ve eşitliğe inanmaktadır. Thandi her zaman kalkınma sorunları, toplumsal cinsiyet eşitliği, sosyal girişimciliği ve ekosistemleri etkin kılma, noktaları, insanları ve fikirleri birbirine bağlamaya odaklanmıştır. Ayrıca, 20 yılı aşkın süredir DJ’lik yapan Thandi, hayatını ve çalışmalarını İskandinav ülkeleri ile Sahra Altı Afrika arasında sürdürmektedir.
Tim Jackson
Walking Ventures Komandite Ortağı
Tim Jackson, ekolojik ekonomist ve yazardır. 2016’dan bu yana, aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Profesörü olduğu Birleşik Krallık’taki Surrey Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Refah Anlayışı Merkezi’nin (CUSP) Direktörlüğünü yapmaktadır. 2004 ile 2011 yılları arasında Birleşik Krallık Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu Ekonomi Komiseri olarak görev yapmış ve burada gerçekleştirdiği çalışmaları neticesinde, daha sonra 17 dile çevrilen Büyüme Olmadan Refah’ı (2009/2017) yayınlamıştır. Bu yayını, 2010 yılında Financial Times tarafından ‘yılın kitabı’ ve 2019’da ise UnHerd tarafından on yılın en iyi ekonomi kitabı olarak seçilmiştir. Son kitabı Büyüme Sonrası – kapitalizmden sonra hayat 2021’de Polity Press tarafından yayınlanacaktır. Tim, matematik (yüksek lisans, Cambridge), felsefe (yüksek lisans, Uni Western Ontario) ve fizik (doktora, St Andrews) alanlarında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Ayrıca Birleşik Krallık’taki Brighton Üniversitesi’nden ve Belçika’daki Université Catholique de Louvain’den kendisine onursal derece verilmiştir. Royal Society for the Arts (Kraliyet Sanat Derneği), Sosyal Bilimler Akademisi ve Belçika Kraliyet Bilim Akademisi üyesidir. Tim, 2016 yılında, sürdürülebilirlik alanında sergilediği olağanüstü uluslararası liderlikle Hillary Ödülü’ne layık görülmüştür. Akademik çalışmalarına ek olarak, BBC için çok sayıda radyo yazarlığı projesinde yer almış ödüllü bir oyun yazarıdır.
Todd Porter
Edge of Ekosistem Sorumlusu
Todd Porter, Tokyo’da yaşayan bir ekosistem girişimcisi, EDGEof Education Başkanı, Yeni Zelanda Edmund Hillary Üyesi ve inovasyon bölgeleri ve sektör odaklı laboratuvarlar ve merkezlerde dünya lideri olan Cambridge İnovasyon Merkezi’nin kar amacı gütmeyen ekosistem yaratıcısı Venture Cafe Tokyo’nun kurucu yönetim kurulu üyesidir. TEDx Kurucu Elçisi ve TEDxTokyo, PAN Asia, FabCafe Global ve Impact Foundation Japan gibi çeşitli ekosistem platformlarının kurucularından biridir. İş hayatına Bain & Co., Ashoka: Innovators for the Public and Public Allies’da başlayan Todd, İşletme Yüksek Lisansını Stanford İşletme Enstitüsü’nde tamamlamıştır.
Ufuk Akçiğit
Chicago Üniversitesi Ekonomi Profesörü
Profesör Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi ekonomi bölümünde öğretim üyesidir ve ‘‘Arnold C. Harberger’’ kürsüsüne sahiptir. Bir makroekonomist olarak, araştırmaları ekonomik büyüme, üretim verimliliği, rekabet, özelleştirme, sanayi politikaları, firma dinamikleri, beşeri sermaye, ve inovasyon ekonomisi üzerine odaklanmaktadır. Prof. Dr. Akçiğit, makroekonomi alanında yaptığı başarılı çalışmalarıyla geçtiğimiz yıl Almanya’nın saygın ödüllerinden, Max Planck-Humboldt araştırma ödülüne layık görülmüştür. Prof. Dr. Akçiğit, ekonomi lisans derecesini 2003 yılında İstanbul’da Koç Üniversitesi’nden almış, daha sonra 2009 yılında Massachusetts Institute of Technology’de ‘‘Ekonomik Büyüme ve İnovasyon Politikaları’’ başlıklı teziyle ekonomi doktorasını tamamlamıştır. Günümüzde ayrıca, Almanya`daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsünde Araştırma Profesörü ve Araştırma Grup Başkanlığı, Boston merkezli Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’nda, Londra merkezli Ekonomik Politika Araştırma Merkezi’nde, Washington merkezli Brookings Enstitüsü’nde, Münih merkezli CESifo Enstitüsü’nde Araştırma Ortağı ve Koç Üniversitesi’nde Seçkin Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Akçiğit, geçmişte ve günümüzde ulusal ve uluslararası birçok önemli kuruluşa (alfabetik sırayla bazıları: Chicago Merkez Bankası, Danimarka Yüksek Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Dünya Bankası, Hutchins Verimlilik Ölçüm Merkezi, IMF, OECD, TCMB) proje danışmanlıkları yapmaktadır.
Umre Metin
YetGen
İlk ve orta öğretimini Siirt’te tamamlayan Umre Metin, örgün eğitimin yanında 10 yıl boyunca Siirt Bilim ve Sanat merkezinde özel eğitim de aldı. Siirt Fen Lisesi’nde eğitimine devam ederken voleybol takımının kaptanlığını ve Tübitak araştırmalarında ekip üyeliği yaptı. Yükseköğretimi için %75 burslu olarak MEF Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne giren Umre beş yıl boyunca kendi eğitimini finanse ederek onur listesinden mezun oldu. İlk stajını hazırlık öğrencisi iken Etkinlikcim.com – KTH Etkinlik Ajansında yapan Umre, sırası ile NN Grup, Albright Stonebridge Group, Aventio MB ve İELEV’de staj yaptı, Koç Holding’de ise uzun dönem stajyer olarak çalıştı. Hazırlıktan itibaren Prof. Erhan Erkut’un asistanı olarak görev yapan Umre Prof. Erkut’a ders asistanlığı, araştırma, blog ve kitap editörlüğü, etkinlik yönetimi gibi alanlarda destek vermenin yanında 5 yıl boyunca binin üzerinde üniversite ve lise öğrencisine işyeri becerileri ve farkındalık eğitimi veren Yetkin Gençler programının direktörlüğünü yaptı ve yeni kurulan eğitim kooperatifinin yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor. Mezuniyetinden sonra bir süre Userspots’ta çalışan Umre, şu anda Türkiye’nin başarılı teknoloji girişimlerinden Udentify’in yönetim ekibinde görev yapıyor.
Ümit Boyner
Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi
Yüksek öğrenimini University of Rochester, New York’ta tamamlayan Ümit Boyner, iş hayatına Chemical Mitsui Bank Kredi Pazarlama bölümünde başladı. Daha sonra sırasıyla Turcas Petrolcülük A.Ş.’de Finans Müdürü ve Türk Petrol Holding A.Ş. Hazine Bölümü’nde Yatırım Direktörü olarak çalıştı. 1996 yılında Boyner Holding A.Ş.’de Finansman Direktörü olarak çalışmaya başlayan Ümit Boyner, 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Ümit Boyner TÜSİAD’a 2010-2013 yılları arasında başkanlık yaptı. KAGİDER’in kurucuları arasında yer aldı. Hedefler için İş Dünyası’nın kurucu başkanlığını yaptı. L’Institut du Bosphore’un da Bilim Komitesi Eş Başkanı görevini yürüten Ümit Boyner, bugün de TEGV, Girişimcilik Vakfı, Tohum Otizm Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olarak yer alıyor. Dünyanın en büyük ticaret sigortası şirketi Euler Hermes’in Yönetim Kurulu üyesi ve Amerikan Chubb Sigorta’nın Uluslararası Danışma Kurulu’nda olan Ümit Boyner ayrıca, Boyner Grup bünyesindeki toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın girişimciliği, sürdürülebilirlik ve sosyal girişimcilik projelerine destek veriyor.
Wieteke Dupain
Euclid Network Bilgi ve Araştırma Lideri
Wieteke, 2019 yılında Euclid Network’e Program Yöneticisi olarak katıldı. Üyelerin katılımını güçlendirmeye, çeşitli programlara ve etkinliklere liderlik etmeye odaklanıyor. Hükümet, akademi, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve girişimci olarak 15 yıldan fazla program yönetim deneyimine sahiptir. Euclid Network’e katılmadan önce Graduate Business Forum’da CEO ve CEMS Global Alliance in Management Education Mezunlar Derneği’nde Yönetici Direktör olarak görev yapmıştır. Wieteke’nin İşletme alanında iki Yüksek Lisansı vardır: RSM Erasmus Üniversitesi’nden Stratejik Yönetim Yüksek Lisansı ve ESADE, RSM Erasmus Üniversitesi ve CEMS Global Alliance Uluslararası Yönetim Yüksek Lisansı.
Valerie Marouche
BMW Foundation Herbert Quandt Kuzey ve Orta Avrupa Ağ Organizatörü
Valerie, BMW Vakfı bünyesinde Kuzey ve Orta Avrupa’da sorumluluk sahibi liderlerden oluşan bir topluluk kurmaktadır. Mensubu oldukları çeşitli sektör ve kültürlere rağmen daha adil ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonu ortak paydasında bir araya gelecek liderler arasında köprü kurarak, BM’nin 2030 Gündemi’ne katkıda bulunacak, içinde bulunanlara ilham verecek, bağlantı kurma ve iş birliği yapma fırsatları sunacak eşitlikçi ve kapsayıcı alanlar yaratmaktadır. Yaptığı çalışmalarının temeline, yaşamların birbirine dokunduğu noktalarda ortaya çıkan güçlü ve beklenmedik tesadüflere olan inancını koymaktadır.
Yasemin Sırali
Fiba Holding Sosyal Yatırım Projeleri Direktörü
Yasemin Sırali, çatısında Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Hüsnü M. Özyeğin Vakfı (HMÖV) ve Özyeğin Üniversitesi’ni barındıran Özyeğin Sosyal Yatırımlar kuruluşunun yöneticisi. Kuruluş özellikle erken çocukluk döneminden üniversite ve yetişkin eğitimlerine kadar uzanan bir yelpazede eğitim konusuna odaklanıyor. Yasemin, Özyeğin Sosyal Yatırımlar’da çalışmaya başlamadan önce Deloitte Consulting’in Philadelphia ve NYC ofislerinde ilaç ve bioteknoloji firmalarına strateji ve işletme konularında danışmanlık yaptı. Lisansını Swarthmore College’da Ekonomi ve Fransız Edebiyatı üzerine yapan Yasemin, yükseklisansını Harvard Business School’da İşletme alanında tamamladı. Şu anda Eğitim Reformu Girişimi’nde Yönetim Kurulu üyesi, Şiddetli Çatışmayı Önleme ve Barışın Sürdürülmesine Katkı Organizasyonu’nda İdari Komite üyesi, Türkiye Harvard Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı görevlerini de yürüten Yasemin, Harvard University FXB Center for Health & Human Rights tarafından fellow, BMW Vakfı tarafından da Sorumlu Lider seçildi.
Yeliz Mert
B Lab Avrupa Ülke Partner Yöneticisi
Yeliz, toplumsal inovasyon, girişimcilik ve ekosistem oluşturma alanlarında öncü rol üstlenen aktif bir sosyal tasarımcıdır. B Lab Europe’da ağ yönetimi, strateji ve paydaş katılımından sorumludur. Yeliz, B Global İklim Görev Gücü’nde Avrupa’yı temsil etmekte ve B Lab Avrupa’nın iklim faaliyetlerine liderlik etmektedir. Daha önce Impact Hub Amsterdam’da çalışmış ve doğal cilt bakımı sektörüne kendi işletmesiyle adım atmıştır. Onarıcı tarım, döngüsel ekonomi, iklim eylemi ve kapsayıcılık alanlarında dokuz yılı aşkın bir bilgi birikimine sahip olan Yeliz, içerik oluşturma ve sunma deneyimine sahip bir kapasite geliştirici, kolaylaştırıcı ve toplumsal aracıdır. Sekiz ülkede bulunmuş olan Yeliz, sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmada iş birliğinin önemli bir rol oynadığına inanmaktadır. Yeliz, Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma alanında KU Leuven, Padua Üniversitesi ve Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi’nden ortak yüksek lisans derecesine ve Galatasaray Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisliği Lisans Derecesine sahiptir.
Oturumlar:
Karbonu Sıfırlayalım!
2 Güne Birlikte Bakış
Yunus Arıkan
ICLEI Küresel Savunuculuk Direktörü